FOTO: / (Auto)portreti kao izraz američke osobnosti

Vector portraits, serija fotografija koja je nastala u periodu od 1989. do 1997. godine, dokumentira na desetke portreta Amerikanaca i njihovih limenih ljubimaca čiji je autor fotograf Andrew Bush.

20.1.2010.
15:59
VOYO logo

Nastali su na cestama Los Angelesa, Kalifornije te još ponekim lokacijama, uglavnom na jugozapadnom dijelu Sjedinjenih Država.

Kultura automobila neodvojivi je dio američkog načina života, automobil Amerikancu, osim funkcionalne i rekreacijske namjene, služi i kao izraz vlastite osobnosti. Također, automobili predstavljaju američke ideale slobode, pokretljivosti i nezavisnosti, omogućujući korisniku unikatan vlastiti prostor koji je istovremeno javan i privatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bush preispituje tu granicu između javnog i privatnog, fotografirajući vozače koji su u pravilu sami za volanom. Fotografije su nastale spontano, nisu režirane, Busheva kamera bila je pričvršćena za prozor suvozačevog mjesta te su fotografije snimljene dok se umjetnik vozio pored dokumentiranih ''subjekata'' pri brzini od 80-90 km/h.

Interesantna serija dobila je ime Vector portraits, jer je Andrew Bush bilježio lokaciju, brzine pri kojima su fotografije nastale te smjer kretanja pa su radovi dobili proširene i detaljne naslove, piše Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo