FOTO: / Animirani Cvijet bitke zasjenio i Matanića

Pred raspoloženom i iznenađujuće brojnom publikom otvoreni su jubilarni Dani hrvatskog filma.

5.4.2011.
10:36
VOYO logo

Sve je zpočelo spontanim smijehom okupljenih na konstataciju da je Hrvatsko društvo filmskih kritičara važna i značajna organizacija, da bi predstavnik spomenutog društva, ipak praćen burnim pljeskom odobravanja, dodijelio nagrade za životno djelo Enesu Midžiću i Vatroslavu Mimici.

''Mnogo je bolje primiti ovakvu nagradu uživo nego u onoj drugoj varijanti '', našalio se Mimica, istaknuvši da mu je velika čast primiti nagradu koja nosi ime Oktavijana Miletića, njegova velikog prijatelja i uzora čitavim generacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar i službeno otvorio Dane, zaredalo se šest filmskih premijera, po jedna iz svake natjecateljske kategorije.

Iako su svi s najvećom pažnjom iščekivali igrani "Mezanin" Dalibora Matanića, u kojem je Leona Paraminski ostvarila uvjerljivu ulogu mlade hraniteljice obitelji, kao najugodnije iznenađenje otvaranja ipak ćemo pamtiti vizualno spektakularan i narativno zreli animirani "Cvijet bitke" Simona Bogojevića Naratha, koji je nagrađen pravim ovacijama publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikazani su i dinamični videospot "Smooth Criminal" Kristijana Burlovića, u kojem Stjepan Hauser i Luka Šulić energično izvode svoju interpretaciju poznatog hita Michaela Jacksona, zatim namjenski "Neanderthal Story" Ivana Salaja, kojeg je u Muzeju krapinskih neandertalaca već pogledalo preko 150 tisuća ljudi, eksperimentalni “Pow’s Pov” Gorana Trbuljaka, te "Zaljubljena u život" Antonie Carnerud, dokumentarac o neuništivoj dramskoj glumici Slavici Kaurić.

Prethodni članci:

arti-201103170458006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo