U Varaždinu uskoro kreće novo izdanje Špancirfesta, a ovo je 7 koncerata koje ne smijete propustiti

Glazbeni program je raspoređen na tri stilski različite pozornice

FOTO: Facebook

Špancirfest se ove godine održava od 21. do 30. kolovoza pod novim sloganom “Pokreni svoju kreativnost”. U posljednjih nekoliko godina, ovaj festival se produkcijski i sadržajno uzdigao na visoku razinu te je njegov glazbeni i općenito izvođački program najvažnija hrvatska festivalska točka kraja ljeta.

Osim glazbenog programa, na Špancirfestu će biti cijeli niz drugih sadržaja, kreativnih radionica za namjlađe, radionica za odrasle, Vinski grad, Uska ulica napučena mladih umjetnicima, ali i zanimljiv ulični program. Glazbeni repertoar ovogodišnjeg Špancirfesta održat će se na tri pozornice u danima od petka 21. do nedjelje 30. kolovoza. Uz Stari grad, glavnu pozornicu festivala, glazbenici će nastupati na dobro poznatoj bini Trg Miljenka Stančića te na novoj sceni u Vili Bedeković.

Jedno od obilježja koje Špancirfest čini posebnim je njegov raznolik koncertni program raspoređen na tri stilski i koncepcijski različito profilirane glazbene pozornice. Na kultnoj pozornici Špancirfesta smještenoj na Trgu Miljenka Stančića s pogledom na Stari grad, u deset dana Špancirfesta će svirati isto toliko raznolikih i zanimljivih glazbenih atrakcija. Svi koncerti na Stančiću su besplatni.

Pozornica kod vile Bedeković preuzet će ulogu koju je prošle godine imala pozornica u dvorištu Županijske palače. Bit će to odredište za glazbene sladokusce s probranim izvođačima, koji su svoje nastupe prilagodili baš Špancirfestu i intimnoj atmosferi perivoja i kulise same vile. Koncertni nastupi odvijati će se u dva vikenda, dok će dani tjedna biti namijenjeni teatru na otvorenome. Ovo su neki od najbitnijih glazbenika koji će ove godine nastupiti na Španciru:

1. Mando Diao (21.8.)

2. Nouvelle Vague (21.8.)

3. Rundek Cargo Trio (22.8.)

4. Parov Stelar Band (23.8.)

5. Bad Copy (28.8.)

6. Edo Maajka (29.8.)

7. Dubioza Kolektiv (30.8.)