Festival fotografije u svom drugom proljetnom izdanju

Drugi po redu Festival fotografije u izdanju Organa Vida održat će se u subotu, 15. svibnja u prostorijama kluba SC, u Studentskom centru u Zagrebu.

12.5.2010.
14:17
VOYO logo

Ovaj jednodnevni proljetni festival nastao je u suradnji sa Kulturom promjene SC i pod generalnim sponzorstvom EPSON Hrvatska.

U cilju promoviranja fotografske kulture u nas i oko nas, gdje postoji velik broj talentiranih mladih, ali i ostalih fotografa, Organ Vida organizira drugi po redu, jedinstveni festival fotografije u Zagrebu. Time se želi poduprijeti i pomoći ne samo lokalna nego i cijela domaća fotografska scena čija će se odabrana djela moći pokazati širokoj publici. Kako je od ove godine festival poprimio i internacionalni karakter, u postavu izložbe moći će se naći i neki strani autori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovaj način, spajanjem klasične fotografske izložbe, zanimljivih i poučnih predavanja, besplatnih foto-radionica i prigodne zabave želi se na jednom mjestu ojačati fotografska scena kroz druženje, širenje iskustava, upoznavanje autora i širenje prijateljstava i kontakata svih fotografa kao i šire zajednice među kojima su i razni drugi kreativci i umjetnici. Fotografija na taj način kao jedan od najjačih medija današnjice, ali i izrazito osjetljiva umjetnost jača i pronalazi put svoje realizacije.

Najbolje fotografije koje su odabrane putem javnog natječaja za sve amaterske i profesionalne fotografe na temu POKRET biti će izložene cijeli dan u prostorima kluba SC gdje će se moći vidjeti kako su pojedini talentirani fotografi na svoj način pokazali doživljaj i realizaciju ove tematike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalitetnu izradu fotografija s postava realizirati će generalni sponzor festivala EPSON Hrvatska. Na samom događaju posjetitelji će moći glasati za tri najbolje fotografije s postava koje će biti prigodno nagrađene, a najsretnije posjetitelje također će nagraditi Organ Vida. Fotografije sa izložbenog festivalskog postava krenuti će zatim na turneju po nekim gradovima gdje će se izložiti u galerijama i prikladnim prostorima. Tako će u lipnju ove godine cijeli postav biti predstavljen sarajevskoj publici u galeriji ASA Art.

Program festivala otvaraju i započinju u 12:00 sati gosti iz redakcije časopisa za kulturu fotografije REFOTO. Predavanje na temu Estetika fotografije održati će mr. foto. Ivana Tomanović, glavna urednica Refoto-a, a nakon toga uslijediti će predavanje Milana Živkovića, izvršnog urednika tog časopisa. Predavanja su otvorena za cjelokupnu javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga slijedi besplatna fotografska radionica koja se sastoji od tri dijela i to za 10 najsretnijih kandidata. Prvi dio radionice u 14:00 sati o studijskoj rasvjeti održati će Cahayabox tim uz profesionalnu fotografsku rasvjetu koju ustupa tvrtka Fotosvijet d.o.o., a kreacije za modele ustupa Ninchystyle.

Drugi dio radionice, u 16:00 sati, održati će Tomislav Dolenec, freelance fotograf koji će kandidatima objasniti sve o obradi njihovih fotografija. Snimljene fotografije će zatim u trećem dijelu radionice, u 18:00sati, biti ispisane na Epsonovom printeru uz čega slijedi i predavanje o Epsonovom standardu ispisa umjetničkih fotografija Digigraphie® kojeg će održat izvršni urednik časopisa Refoto Milan Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno otvorenje izložbe je u 20:00 sati kada započinje i glasovanje, dodjela nagrada i zabava uz DJ-e Mayo i hrwoE.

Autori odabrani za postav izložbe 2. festivala fotografije Organ Vida su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ante Gašpar 2. Antonio Pozojević 3. Boris Sontacchi 4. Boris Štromar 5. Borna Bursac 6. Dalibor Talajić 7. Darija Turina 8. Dario Belić 9. Filip Bubalo 10. Frane Verbanac 11. Frano Wolf 12. Igor Boškić 13. Iva Korenčić 14. Ivan Đelmić 15. Jasna Bogdanovska 16. Kristijan Vučković 17. Lorena Matić 18. Ljupcho Temelkovski 19. Maja Dolenec 20. Marin Mešter 21. Marina Kelava 22. Mario Cigić 23. Mario Radaković 24. Martina Kenji 25. Milica Amidžić 26. Neven Petrović 27. Petar Glažar 28. Petra Mrša 29. Tea Gabud 30. Tea Filipi 31. Vedran Marketić i 32. Vladan Sibinović

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo