Faruku Šehiću Nagrada Europske unije za književnost za 2013. godinu

Na sajmu knjiga u švedskoj Göteborgu objavljeni su dobitnici Nagrade Europske unije za književnost za 2013. godinu, kojom se odaje priznanje najboljim novim autorima u Europi.

27.9.2013.
14:51
VOYO logo

Među ovogodišnjim dobitnicima Nagrade, nalazi se Faruk Šehić, autor romana "Knjiga o Uni", koju je objavio Algoritam 2011. godine. Isti roman dobitnik je i Nagrade Meša Selimović za najbolji roman u regiji.

Nagradom Europske unije za književnost skreće se pažnja međunarodne javnosti na izvanredne nove autore, koji inače izvan svojih zemalja ne bi dobili priznanje koje zaslužuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored pružanja pomoći ovim piscima kako bi došli do novih čitatelja, cilj je Nagrade pružiti čitateljima uvid u sjajnu novu europsku književnost i ponuditi im veći izbor.

Svečano uručenje u Bruxellesu

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade će se uručiti 26. studenoga na svečanosti u Bruxellesu, u prisutnosti povjerenice Vassiliou i istaknutih predstavnika iz svijeta književnosti, kulture i politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu dodjeljuju Europska komisija, Europski i međunarodni savez knjižara, Europsko vijeće književnika i Europska udruga nakladnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo