Duško Mucalo ipak neće biti intendant splitskog HNK!

Ministar kulture Božo Biškupić donio je odluku o nepotvrđivanju Duška Mucala za mjesto intendanta HNK Split, priopćilo je u petak Ministarstvo kulture.

18.6.2010.
18:28
VOYO logo

Mucalu mandat nije potvrđen jer je utvrđeno da njegov prijedlog programa pokazuje nedostatak znanja i iskustva u poznavanju sustava funkcioniranja kazališta, kako umjetnički tako i organizacijski.

Odluka je donesena nakon detaljnog uvida u dostavljeni kandidatov Prijedlog programa rada HNK Split za razdoblje 2010. do 2013. i sukladno mišljenju Kulturnog vijeća za dramske umjetnosti kao savjetodavnog tijela Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je da u Prijedlogu nije razrađena programska koncepcija razvoja kazališta, program rada umjetničkih grana, kadrovska politika potrebna za ostvarivanje plana i programa, produkcijski troškovnici predstava.

Plan rada i realizacija programa tri ansambla izostala je u cjelini, nema navedenog niti jednog naslova premijernih i repriznih predstava niti za jednu umjetničku granu, čak ni za prvu sezonu, ističe se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedlogu nema inicijativa, niti je iznesena bilo kakva suvremena dimenzija dramskog, opernog i baletnog teatra, odnosno njihovog relevantnog repertoara.

Sukladno Zakonu o kazalištima, intendant upravlja radom nacionalnog kazališta, ali i organizira i provodi umjetnički program i za njega je odgovoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz programa rada kandidata Duška Mucala razvidno je da je u potpunosti zanemarena uloga intendanta upravo u organizaciji i provođenju umjetničkog programa, stoji u priopćenju.

Prethodni članci:

arti-201006090756006 arti-201006070725006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo