SUPRUG SNJEŽANE TRIBUSON O SEDLAROVIM OPTUŽBAMA: / 'Nisam uopće bio u mogućnosti dodjeliti svom savezu 11 milijuna kuna'

5.5.2017.
19:14
VOYO logo

Turković ističe kako Sedlar svojim navodima dovodi javnost u zabludu, jer zakonsku podlogu za rad Upravnog odbora proširuje i na sferu dodjele sredstava.

Image
SEDLAR IZAŠAO IZ DRUŠTVA HRVATSKIH FILMSKIH REDATELJA: /

'Suprug Snježane Tribuson svom je savezu dodijelio 11 milijuna kuna'

Image
SEDLAR IZAŠAO IZ DRUŠTVA HRVATSKIH FILMSKIH REDATELJA: /

'Suprug Snježane Tribuson svom je savezu dodijelio 11 milijuna kuna'

Podsjeća kako je u sklopu četverogodišnjeg mandata saziva Upravnog odbora, od 2012. do 2016. godine, bio njegov član, a ne predsjednik te da je primarna nadležnost Upravnog odbora nadziranje internog poslovanja HAVC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom "na strogu razdiobu nadležnosti, nisam bio ni u kakvoj mogućnosti 'dodijeliti' ikakav novac udrugama, institucijama, producentima, odnosno filmovima, pa ni Hrvatskom filmskom savezu, što je sve u nadležnosti Hrvatskog audiovizualnog vijeća koje raspisuje natječaje za projekte i koje izabranim projektima odobrava sufinanciranje", istaknuo je Turković u pismu poslanom Hini.

'Nisam mogao odlučivati niti o angažiranju svog sina'

Odbacio je i bilo kakvu povezanost s time da mu sin radi dizajn izdanjima HAVC-a. "Nisam mogao odlučivati niti o angažiranju svog sina, kao vanjskog suradnika, čiji je partnerski studio 2009. godine, dakle puno prije mog uključivanja u rad Upravnog odbora, pobijedio na natječaju za izbor vizualnog identiteta HAVC-a i potom nastavio surađivati na dizajnerskim poslovima", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbor vanjskih suradnika ne spada u nadležnosti Upravnog odbora, već ravnatelja i službi HAVC-a", dodao je.

Turković kaže kako je Sedlar zbog prirode svog posla izravno upućen na poznavanje funkcioniranja HAVC-a te "ovakve javne objave predstavljaju očitu namjeru zadiranja u privatnost te ciljano narušavanje časti i ugleda svih poimenice prozvanih u objavljenom pismu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je da se je Jakov Sedlar, kojeg sam doživljavao kao pristojnu osobu i imao s njim pristojne odnose, upustio u tako olako izricane difamacije", zaključio je.

Sedlar je Turkovića spomenuo u pismu u kojem obrazlaže razloge svog izlaska Društva hrvatskih filmskih redatelja, a nakon što je od Časnog suda tog društva primio Obavijest o pokretanju postupka protiv njega, na temelju prijave Snježane Tribuson, Turkovićeve supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo