Domaći film će šest dana vladati SC-om

Jubilarni 20. Dani hrvatskog filma održat će se u Studentskom centru od 4. do 9. travnja. Organizatori su pripremili iznimno bogat program i niz popratnih sadržaja, a ulaz je besplatan.

17.3.2011.
16:42
VOYO logo

Ovogodišnji programski selektori su: Danilo Šerbedžija za igrani film, Tomislav Čegir za dokumentarni film, Darko Kreč za animirani film, Damir Čučić za eksperimentalni film, Ilko Čulić za namjenski film i glazbene spotove, dok je umjetnički savjetnik ovogodišnjeg DHF-a filmski kritičar Dean Šoša.

Ove godine će se za nagrade ukupno natjecati 115 filmskih naslova. Za nagrade će se tako boriti 17 igranih, 16 dokumentarnih te 16 animiranih filmova. U konkurenciji za najbolji eksperimentalni film nalazi se 15 uradaka, a za namjenski njih 26, dok se za najbolji glazbeni spot bori 25 videa. Također, bit će dodijeljena i nagrad Salona odbijenih za najbolji prijavljeni film koji nije uvršten u konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored projekcija filmova u konkurenciji, kao i popis svih prijavljenih filmova možete potražiti na web stranici festivala www.sczg.hr/dhf.

Treba napomenuti da su sva događanja u sklopu Dana hrvatskog filma, od projekcija do koncerata, potpuno besplatna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvorenje 20.DHF-a, održat će se 4.travnja u Kinu SC s početkom u 20.30, a u zabavnom dijelu programa nastupit će Cinkuši.

U popratnom programu održat će se Kritični dani, radionica filmske kritike te Market ideja, pitching forum namijenjen upoznavanju i suradnji potencijalnih autora, redatelja te produkcijskih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kućni reklamni video- KRV, program je na kojem će se u opuštenoj atmosferi Kluba SC prikazivati reklame nastale u privatnim produkcijama, a najbolje će biti nagrađene.

Također će biti prikazani filmovi s prošlogodišnjeg Pula film festivala u programu pod nazivom Mala pula, ali i filmovi o skate kulturi u programu Skate pool kino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Kovač, sa svojom ekipom, poziva sve na filmski kviz Kako je počeo quiz na mom otoku, a kultni Maraton kratkog filma održat će se ove godine u sklopu DHF-a.

U sklopu Dana hrvatskog filma bit će održan i homage Tomislavu Gotovcu!, kao i program u čast Vatroslavu Mimici, ovogodišnjem dobitniku Oktavijana HDFK-a za životno djelo te tribina prisjećanja na 1. DHF, kao i program posvećen sjećanju na nedavno preminulog Miroslava Mikuljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo