Dokumentarna komedija godine napokon na velikom platnu!

Restart s ponosom najavljuje da će hrvatska dokumentarna komedija godine Gangster te voli redatelja Nebojše Slijepčevića krenuti u kino distribuciju u cjelokupnoj nezavisnoj kino mreži od 6.

21.1.2014.
14:19
VOYO logo

Film Gangster te voli pokazao se miljenikom publike te je na svojoj festivalskoj turneji u regiji više puta osvojio nagrade publike, a na projekciji u ljetnom kinu Bačvice za vrijeme Festivala mediteranskog filma Split izazvao je nezapamćenu euforiju.

Gangster te voli je komedija o ljubavnim odnosima u Dalmatinskoj zagori. Glavni lik filma je bračni posrednik Nediljko Babić. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GANGSTER TE VOLI - KINO TRAILER from Restart on Vimeo.

Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt. Sve svoje klijente upoznaje osobno kako bi ih procijenio i dao im neke korisne savjete. Kad se 35-godišnja Bugarka Maja obrati Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u nemoguću misiju. Ma koliko bili željni da pronađu životnu partnericu, čini se da momci u Dalmatinskoj zagori ne žele Bugarku s djetetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokupio niz nagrada

Gangster te voli premijerno je prikazan na prestižnom kanadskom festivalu Hot Docs, otvorio je ZagrebDox 2013, a na istom je festivalu osvojio Nagradu publike. Nakon Zagreba, osvojio je nagrade publike Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu i festivala Dokuart u Bjelovaru, a krajem 2013. nagrađen je posebnom nagradom na Međunarodnom filmskom festivalu u Minsku (Bjelorusija).

Film kreće u istovremenu distribuciju u cjelokupnoj nezavisnoj kino mreži diljem Hrvatske u četvrtak 6. veljače 2014. Moći će ga se pogledati u 30 gradova diljem zemlje, među ostalim u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Popis svih gradova i kina može se pronaći ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostovanjem na projekciji u splitskom kinu Central 6. veljače, protagonist Nediljko Babić i redatelj Nebojša Slijepčević započet će mini-turneju u svrhu promocije filma. Detaljan popis svih gradova i kina objavit ćemo u jednoj od predstojećih medijskih objava. Distributer filma je Restart Label.

Gangster te voli nastao je u produkciji Restarta. Koproducenti filma su Kloos & Co. (Njemačka), Subcultura Films (Rumunjska) i Fade In. Sufinanciran je sredstvima televizije ZDF / Arte, Hrvatskog audiovizualnog centra, CNC-a (Rumunjska), potpore Media TV Broadcasting i Grada Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo