Dođite na 'ples' zmajeva nad otokom Suskom

I ove godine na otoku Susku okupit će se svjetski priznati zmajari iz Japana, Francuske i Austrije a dolaze i ovdašnji 'letači' Darac i Žare. Festival će se održati od 22. do 29. lipnja.

6.6.2013.
11:02
VOYO logo

Temeljna ideja oko koje se plete Susak AIR+art Festival od početaka je zamisao o ekološki održivom življenju a mali ali jedinstven, pješčani i pučinski otok Susak model je a i inspiracija takvog pristupa. Sljedeći tu ideju, na otoku se još jednom i to od 22. do 29. lipnja, okupljaju svjetski priznati zmajari iz Japana, Francuske i Austrije a dolaze i ovdašnji 'letači' Darac i Žare. Posebni trenuci ovogodišnjeg festivala u organizaciji EkoSuska i udruge Susak u srcu i uz potporu Turističke zajednice Malog Lošinja bit će radionice izrade zmajeva japanskog majstora Makoto Ohyea.

Osim o tome kako napraviti tradicionalni Rokkaku zmaj, moći se uz njega učiti i kako ih oslikati na tradicionalni japanski način. Osim tih i drugih radionica, austrijske zmajarske stručnjakinje Anna Rubin i Steffi Rauchwarter u večernjim će predavanjima govoriti o svom pristupu izrade zmajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz vrhunskih umjetnika

U art dijelu festivala instalacijama, konstrukcijama, lebdećim skulpturama, fotografijama i ilustracijama, sudjeluje cijeli niz umjetnika. Iz Hrvatske – Ema Santini, Lara Badurina, Lada Sega, iz Slovenije Tilen Žbona i studenti Visoke škole za dizajn Ljubljana i Antonio Sanchez de Tena iz Španjolske. Borka Širola i Marin Aničić izložit će svoje fotografije a na izložbi ilustracija moći će se vidjeti i radovi Ranka Puža i studenata riječke Likovne akademije. Art u AIR+artu ove će godine svojim filmovima posebno počastiti poznati austrijski autor dokumentarnih filmova Nikolaus Geyerhalter.

Susak AIR+art ponovo prati 'Ljetno kino', a nastupit će s njima i mlada pjevačka nada Mara Aiko a ove godine susačkim će se pijeskom prolamati zvukovi sessiona DJ-ke Mirele Matovilke i DJ Gonza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo