Diplomiralo više od 400 Vernovih prvostupnika

Na svečanoj promociji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svoje je diplome ovaj vikend primilo više od 400 prvostupnika Veleučilišta Vern.

28.5.2012.
9:58
VOYO logo

Predsjednik Upravnog vijeća Verna Branko Štefanović i dekan Veleučilišta Vern Goran Radman čestitali su najbrojnijoj generaciji dosad na njihovom uspjehu.

"Znanje pripada svijetu i stvarano je tisućljećima kao univerzalno dobro i zajedničko nasljeđe. Vama je samo preneseno kako biste ga koristili za vlastiti razvoj i napredak, ali jednako tako i na dobrobit zajednice u kojoj živite. Vaša društvena odgovornost mora biti na visokoj razini želite li u zajednici biti prepoznati kao uspješni stručnjaci i kreatori razvoja", naglasio je Štefanović pred prepunom dvoranom Lisinski gdje su osim prvostupnika, njihovih profesora i predstavika vlasti bili i roditelji studenata, njihova rodbina i prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idealni životni posao ne treba očekivati, već ga trebate stvoriti sami. Naučili smo vas kako se poduzetnim i inovativnim radom probijati kroz život i prema uspjehu. Naučili smo vas kako treba učiti i nastaviti učiti jer ćete morati, više nego ijedna generacija prije vas, učiti čitav život", poručio je dekan Radman.

Poseban gost ovogodišnje svečanosti bio je prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić koji je diplomantima poželio puno sreće u njihovom daljnjem akademskom i profesionalnom razvoju. Čačić je istaknuo važnost obrazovanja rekavši da je u zemljama OECD-a koje broje 34 države članice 30% visokoobrazoanih, dok je kod nas samo 18% visokoobrazovanih. "Nije slučajno da te zemlje ostvaruju visoke rezultate jer sav razvoj započinje upravo od obrazovanja. U politici se možete godinama pozicionirati na blefu, ali to nije tako u biznisu. Ako ne preuzmete rizik, već ste izgubili", poručio je prvostupnicima potpredsjednik hrvatske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon polaganja svečane prisege, prvostupnicima su dodjeljenje diplome. Diplomantima su se putem video poruke obratili i Neven Mimica, potpredsjednik Vlade RH, Mate Granić, savjetnik Uprave Verna, Ivo Duboković, predavač marketinga na Vernu, Tihomir Salopek, predsjednik Uprave Gastro Grupe i alumni Verna i Goran Maras, ministar poduzetništva i obrta RH.

Sudionike na svečanosti zabavljali su Zli bubnjari, Oliver Dragojević i Akademski zbor Vladimira Preloga uz voditeljicu Danijelu Trbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo