Desetogodišnji slikar postao milioner (VIDEO)

Slikarski genije

22.7.2013.
13:28
VOYO logo

Kiron Vilijams, desetogodišnjak koji je počeo da slika kada je imao svega 5 godina, do sada je od prodaje svojih slika zaradio ukupno 1,5 miliona funti, a njegova poslednja kolekcija radova prodata je na aukciji za skoro 250.000 funti za samo 20 minuta, prenosi B92.

Inspiraciju za slikanje mali Kiron Vilijams je dobio kada je video čamce u pristaništu u Kornvolu tokom odmora sa svojom porodicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi njegovi sklikarski radovi su se našli na tržištu umetničkih dela 2009, kada je imao sedam godina, a 19 njegovih slika je tada prodato za 14.000 funti na zatvorenoj aukciji.

Od tada je ovaj mali slikarski genije iz Norfolka, koji je dobio nadimak "Mali Mone" stekao svetsku slavu, a njegove nove slikarske kolekcije se prodaju za stotine hiljada funti kolekcionarima širom sveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poslednjoj organizovanoj javnoj aukciji 23 njegove slilke su prodate za 242.000 funti za svega 20 minuta, a cene slika su bile između 2.450 i 30.000 funti.

Mali Kiron je nakon svog fenomenalnog uspeha i milionske zarade uspeo da za svoje roditelje obezbedi novu kuću, poseduje svoju kompaniju u kojoj su mu roditelji direktori i investira novac u radove drugih umetnika, a planira i da otvori galeriju umetničkih dela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završetka osnovne škole ovaj talentovani dečak će obrazovanje nastaviti u jednoj vrsti specijalnog privatnog-kućnog obrazovanja, kako bi se potpuno posvetio slikanju.

//www.youtube.com/embed/tbpWzvvXaks

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo