Deseta povorka ponosa: Psi laju, a prajdovi prolaze

U subotu 18. lipnja na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu u 14 sati će se održati deseti po redu Zagreb pride.

13.6.2011.
13:33
VOYO logo

Kako su naglasili organizatori desetog Zagreb pridea, od prve povorke održane 29. lipnja 2002. godine do danas njihova borba i otpor svakom fašizmu, nacionalizmu, rasizmu, mačizmu, heteroseksizmu i nasilju nije završena.

"Pred nama je desetljeće - naših drugih deset - zrelosti, rasta i novih pobjeda. Pravo da se naše ljubavi i naše životne zajednice priznaju i definiraju zakonima još nije ostvareno, ali i ta je pobjeda pred nama. Jer Hrvatska će biti katolička kao Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborit ćemo se za emancipirano i laičko obrazovanje u našim školama i fakultetima u kojemu će svako dijete imati pristup seksualnom odgoju neopterećenom predrasudama, religijom i čarobnjaštvom. Jer znanje oslobađa.

Izgrađivat ćemo naše obitelji, odgajati i školovati našu djecu, podržavati se u znaku ljubavi i solidarnosti, imati veliku, ponosnu i samosvjesnu LGBTIQ zajednicu, društveno odgovornu i utjecajnu. Jer mi smo svugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s drugima, zalagat ćemo se za puno poštivanje načela i prakse laičke države i vrijednosti laicizma u skladu s Ustavom RH radi osiguravanja autonomije našega društva od bilo kojeg konfesionalnog utjecaja. Jer trebamo manje kaptola, a više zakona.

Bespoštedno, odlučno i beskompromisno ćemo ustrajati u suzbijanju fašizama, neoustaštva, nacionalizma, ksenofobije, šovinizma i seksizma -- do njihovog potpunog nestanka. Jer s fašistima se ne razgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine i dalje ćemo koračati u Povorkama ponosa Zagreb Pridea, boreći se za potpuno i dostojanstveno pravo na slobodu javnog okupljanja i izražavanja svih ljudi. Jer psi laju, a prajdovi prolaze", poručuju organizatori.

I ove će godine povorka ponosa proći centrom Zagreba, a zaustavit će se na Zrinjevcu gdje će biti proglašen Homofob, Homofrend i LGBTIQ osoba desetljeća, a okupljenima će zasvirati Antony tch i Stilness.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106090203006 arti-201106080014006 arti-201105310376006

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo