Tasovac novi ministar kulture!

SPS ponudio mandat direktoru Beogradske filharmonije

25.8.2013.
14:58
VOYO logo

Kako saznaje B92, lideri SPS i SNS dogovorili su se da resori kulture i sprota pripadnu socijalistima. Ivica Dačić je odmah potom mandat ministra kulture ponudio Ivanu Tasovcu, direktoru Beogradske filharmonije.

Vlada Srbije nakon rekonstrkucije imaće 18 ministarstava i u odnosu na trenutno stanje resori privrede i finansija biće razdvojeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Tasovac rođen je 21. juna 1966. godine. Direktor je Beogradske filharmonije od marta 2001. godine. U dvanaestoj godini kao pijanista debitovao je sa orkestrima Beogradske i Zagrebačke filharmonije.

Član je žirija međunarodnih konkursa, vodio je majstorske kurseve pijanizma u Italiji, Rusiji i Jugoslaviji, i osvojio brojna kako domaća, tako i međunarodna priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradska filharmonija je ove godine pod njegovim vođstvom dočekala 90. rođendan, koji je, iako bez sopstvene koncertne dvorane, proslavila 14. juna velikim koncertom u sali Kolarčeve zadužbine.

Poslednje godine rad Filharmonije obeležila su brojna gostovanja velikih svetskih imena, ali i ciklus Pika-Točka-Tačka, koji je ujedinio filharmonije iz Ljubljane, Zagreba i Beograda. Ostale su zapamćene i brojne promotivne kampanje, poput one pod sloganom "Hvala što ne dolazite ", ali i raspisivanje tendera za izbor dirigenta BGF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog proleća prašinu je podigao i odlazak stalnog gostujućeg dirigenta Aleksandra Rahabharija, koji je kao jedan od razloga svog odlaska naveo "neprofesionalizam Ivana Tasovca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo