Rehab za narodnjake

Modifikacija muzičkog ukusa

26.11.2012.
14:33
VOYO logo

Pokazali ste želju da se duševno nadgrađujete. Želja je prvi korak do ispunjenja. Kada ostavljate cigare, potrebne su vam nikotinske žvake, kada postajete vegeterijanac, ješćete soju. Isto tako, kada ostavljate narodnjake - potrebna vam je zamena. Pružamo vam ideje za pesme kojom ćete postići istu vrstu meraka.

Vodka s' utehom

Za sve šutnute Cecure, tu je čuveni hit o popunjavanju praznog srčevnog prostora alkoholom. Možda je ne bi šutnuo da ju je video u novim helankama. A možda je ne bi šutnuo da je više brinula o obrazovanju, a manje o helankama. Mi predlažemo verziju na engleskom "One for my baby (and one more for the road)" u izvođenju Bili Holidej. Bili ima kvalitetniji, a takođe hrapav glas a u toj pesmi takođe govori sa šankerom i kuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunce ljubavi

Frajeri kom su sve bile kurve kojih su se stideli, a zaljubili su se u devojku koja ne zna ko je Džej i samim tim ne mogu mrtvi pijani da vrište iz kafane stihove ove pesme, mogu da pevaju "Sunshine Of Your Love" grupe Cream, iako postoji i solo izvođenje Erika Kleptona i između milion i trilion obrada.

Mesečina

Ženite se u Americi zbog papira i nema Srba, te ni smisla da puštate "Mesečina" i da vrištite "joj joj". Logična zamena bila bi "Blue Moon". Pesma nema brzog ritma, ali neka mesečina je u pitanju. Postoje razne verzije, a mi toplo preporučujemo onu od Ele Ficdžerald.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robinja

Čuvena pesma od Lepe Brene ima svoju, ništa kvalitetniju doduše, zamenu. Pesma od Britni "I'm A Slave 4 U" ima bukvalno isti smisao, čak je i naslov sličan, a i ritam. Ako treba da se folirate, ovo je prava pesma za vas.

Oluja

Hit Ane Bekute bez kog nema ni kafane ni meraka za intelektualniji izgled zamenite pesmom od The Doors "Riders On The Storm". Zamenite količinu alkohola koju biste uneli u sebe u kafani jednakim količinama droge. Toplo preporučujemo LSD ili pečurke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruška

Letnji popularni hit lako možete zameniti pesmom mnogo goreg kvaliteta "Grow A Pear" od mlade pevačice Kiše. Zar je bitno na kom jeziku ako je kruška.

Mešaj, mešaj

Još jedan letnji hit. Soja za meso, "Shake it" od Outkast-a za "Mešaj, mešaj". I dalje se nešto ljulja i meša, a nije u pitanju želudac ljudi kada pustite ovo na poslu (a radite u filharmoniji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pijem na eks

E, moj Sinane, odzvonilo je tebi. Zamenili smo te pesmom "Je Bois" (Pijem) od Borisa Vijana, francuskog multipraktika.

Šampanjac

Pesmu Mileta Kitića (jeste li ikada razmišljali o tome koliko je njegovo ime smešno - Mile Kitić, mila kita) možete takođe zameniti nečim inteligentnijim. Toplo predlažemo pesmu od Oasis-a "Champagne Supernova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdravi je, pozdravi

Miroslav bi trebalo da bude ponosan sa kime smo ga zamenili. Umesto ove kultne čašolomilačke pesme, možete pevati pesmu kralja roka, Elvisa Prislija "Just Tell Her Jim Said Hello".

Stani dušo da te ispratim

Ilda Šaulić, folk pevačica sa pedigreom sa vaše plejliste može biti skinuta i zamenjena. Čime? Pesmom "I Wanna Walk You Home" od Fats Domino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džukelo

Hit Ane Nikolić sigurno nije najbolji ringtone ako tražite novu džukelu. Onomatopeje ima i u drugim pesmama. Na primer, The Stooges "I Wanna Be Your Dog".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo