Oskar se smeši životnoj priči američkog i srpskog vojnika (VIDEO)

Neprijatelji 1999. godine, partneri u 21. veku

29.4.2013.
21:27
VOYO logo

Dokumentarni film "Drugi susret" koji govori o sudbini dvojice vojnika - raketaša Vojske Savezne Republike Jugoslavije i američkog pilota tokom rata 1999. godine, izabran je za "Kvod sinema" Oskar paket (Quad cinema Oscar package) i imaće svoje biskopsko prikazivanje u Njujorku i Los Anđelesu tokom maja, javlja Tanjug.

Time je ispunjen jedan od uslova da se film kvalifikuje za nominaciju za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2014 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film Željka Mirkovića imao je svoju beogradsku i vašingtonsku premijeru na jesen prošle godine, a sada će biti prikazan i u drugim američkim gradovima, u Njujorku od 10. do 16. maja i Los Anđelesu od 17. do 23. maja.

Film u emotivnoj, ali nepretencioznoj priči govori o NATO bombardovanju 1999. godine i prati sudbinu dvojice vojnika, koji su tada bili na sukobljenim stranama. U martu te godine, pripadnik RV i PVO VJ Zoltan Dani oborio je "nevidljivi" F117 u kome je bilo američki pilot Dejl Zelko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film ih prikazuje desetak godina kasnije kada su postali prijatelji, ostavivši tešku prošlost iza sebe.

"Drugi susret" prikazuje današnje živote Danija i Zelka, u kojem oni više nisu vojnici, već su posvećeni svojim mnogočlanim porodicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo