Orthodox Celts hedlajneri na najznačajnijem svetskom džez festivalu!

Na glavnoj bini Montrea uz Prinsa, Kokera, Koena…

Grupa Orthodox Celts će nastupiti na 47. Montro džez festivalu (Montreux Jazz Festival), koji će od 5. do 20. jula biti održan u Švajcarskoj I to na glavnoj bini, a među učesnicima su i Prins, Džo Koker, Leonard Koen, grupe Deep Purple, Green Day i drugi.

Montreux Jazz Festival je drugi po redu najveći džez festival posle montraelskog, a frontment benda Orthodox Celts Aleksandar Petrović (Aca Seltik) kaže da je poziv da učestvuju na toj manifestaciji za njih najveće priznanje koje su mogli da dobiju, prenosi Tanjug.

Najpoznatiji “srpski Irci” nastupiće na glavnoj bini na otvorenom – “Music In The Park stage”, i to u udarnom terminu, 12. jula, u 21 sat.

Pre njih na “Music In The Park stage“, od bendova iz Srbije i bivše Jugoslavije, svirala je samo Korni grupa i to pre četrdesetak godina.

Naši bendovi su nastupali na nekim manjim binama Montro džez festivala, ali dobiti udarni stejdž na najpoznatijem festivalu u svetu za nas je najveće priznanje koje smo mogli dobiti – rekao je Petrović Tanjugu.

Petrović je primetio i da je Montro festival odavno prevazišao odrednicu džez i da se organizatori, laički gledano, vode parolom “sve je džez”.

Mislim da tu ima svega, ne samo džeza. Koliko ko može da prepozna džez u nekom drugom žanru ili pravcu jeste stvar individualnog stava prema džezu i rokenrolu. Iste večeri kada mi sviramo, u atrijumu ‘Stravinski’ nastupa Prins, a Orthodox Celts su džez koliko i Prins, tako da nema problema – rekao je Aca Seltik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr