Jazzanova u Beogradu!

Velika žurka u Belexpo centru

Kultni acid jazz sastav iz Berlina Jazzanova nastupiće prvi put u Beogradu zajedno sa Edmundom Karneirom, čuvenim brazilskom perkusionistom. Koncert se održava u Belexpo centru 22. februara u oragnizaciji agencije Burning house. Nastup je koncipiran kao velika žurka sa DJ podrškom za zagrevanjem i after party. Žurka startuje u 21h.

Berlinski DJ kolektiv su za 18 godina postojanja postali protagoniste funk, chillout, nu jazz, house i eksperimentima sa latinskom muzikom.

Poznati su i po obradama velikih hitova, a stekli su reputaciju nekog ko lako zapali plesni podijum zahvaljujući jedinstvenom senzibilitetu i inovativnosti.

Pored reputacije vrhunskog perkusioniste, Edmundo Karneiro ima reputaciju svojevrsnog inovatora koji u elektronsku muziku unosi brazilske perkusije.

O značaju ovog umetnika svedoči saradnja sa mnogim priznatim brazilskim (Tanja Maria Monika Pasos Rosinja De Valensa) ali i evropskim umetnicima i DJ-evima (Ollano, Next Evidence, Bob Sinclar, Schazz, Charles Schillings, Ariel Wizman, Stéphane Pompougnac, Gregory, Dario Buente).

Ipak, najvažniji projekat na evropskom tlu bio je saradnja sa St. Germainom, pionirom French Touch-a.
Pred beogradskom publikom Edmundo nastupa sa prijateljima okupljenim oko njegovog poslednjeg muzičkog projekta The Hands, za koji tvrdi da je suština Brazila (Brazilan Essence).

Očekujemo da nas vreli brazilski ritmovi zagreju u hladnoj februarskoj noći dok se prepuštamo umeću ovog majstora improvizacije.

Povratak na Net.hr