BRANKO LUSTIG POKOPAO FILM JAKOVA SEDLARA: / Ne zaslužuje niti da ga spomenem

Image

Dvostruki dobitnik Oscara, producent i redatelj Branko Lustig danas se na N1 Televiziji osvrnuo na film Jakova Sedlara Jasenovac-istina.

9.4.2016.
12:59
VOYO logo

"Ja se uopće ne bih htio dotaknuti tog filma, kojega je napravio gospodin Sedlar. Taj film uopće nije zavrijedio da ga spomenem. Žrtve u Jasenovcu su tako velike da se o Jasenovcu ne može tako govoriti. Ja sam svojedobno htio snimiti film o Jasenovcu, ali sam odustao, jer ne mogu prisiliti gledatelje da gledaju što se tamo događalo. To je bio jedan od najkrvavijih logora u Europi. Kad netko to podcjenjuje, kao ovaj film, o tome je, ako ništa drugo, nedostojno govoriti", rekao je.

Akcija ‘Pomozimo Jakovu Sedlaru da prepozna fotomontaže’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Akcija 'Pomozimo Jakovu Sedlaru da prepozna fotomontaže'

Image

Akcija 'Pomozimo Jakovu Sedlaru da prepozna fotomontaže'

Protiv bojkota mrtvih

Komentirao je i odluku Koordinacije židovskih općina i Srpskog nacionalnog vijeća koji su najavili da će ove godine bojkotirati Jasenovac. "Mislim da se ne može bojkotirati one koji su tamo umrli, mislim da treba ići. Ja ću ići kao predstavnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i položit ću njezin vijenac i mislim da je to jedini pravi put. Da se ide i da se oda počast onima koji su tamo ubijeni", rekao je.

Film o Lazaru

Lustig je izrazio žaljenje što premijer Tihomir Orešković nije izašao sa stadiona nakon nedavnog skandiranja Za dom spremni u Osijeku. "Ljudi to povezuju s predsjednicom, koja nije kriva, jer uopće nije bila na utakmici", smatra. Inače, danas u zagrebačkim kinima Europa i Tuškanac počinje Festival tolerancije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SEDLAR O FOTOMONTAŽI KOJU JE KORISTIO U FILMU O JASENOVCU: /

'Nabavio sam to od lopova!'

Među brojnim filmovima, koji će se moći vidjeti na festivalu, Lustig izdvaja Lazar. "Riječ je o koprodukciji hrvatske i makedonske kinematografije, a govori o izbjeglicama. Svaka tema koja govori o izbjegicama je strašna. Strašno je znati da ostavljate svoj dom kako biste prežvjeli. Nikome to ne bih želio", završava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo