Biškupić od Štrljića zatražio program za iduću sezonu

5.7.2010.
16:43
VOYO logo

Biškupić je zamolio Štrljića da sastavi program za iduću kazališnu sezonu kako splitski HNK ne bi ostao bez pet milijuna kuna koje mu dodjeljuje Ministarstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Budući da taj program treba stići u Ministarstvo do 20. srpnja, jasno je da ga Duško Mucalo, kojega Grad planira postaviti za vršitelja dužnosti intendanta, nema vremena napisati, pa se ministar obratio za pomoć aktualnom intendantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006240540006 Zbog ovog novog obrata situacije, doznajemo iz Grada, neće se ni žuriti s imenovanjem v.d.-a, odnosno ta točka dnevnoga reda neće se naći na programu iduće sjednice Gradskog vijeća, koja će se ipak vjerojatno održati oko 9. srpnja. Za Mucalovo imenovanje bit će vremena do 1. listopada.

Štrljić, koji program za iduću sezonu već ima, rekao je da će ga poslati ministru u predviđenom roku, i to radi dobrobiti teatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Radim ovo jer me ministar zamolio, a budući da program imam - za razliku od drugih - poslat ću ga ovih dana'', rekao je Štrljić za Slobodnu Dalmaciju.

Tako splitski HNK neće ostati bez sredstava koja mu osigurava Ministarstvo sve ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006210603006 Ovim činom je, ministar Biškupić izašao je ususret splitskom HNK bez obzira na to što su Kazališno vijeće i Grad ignorirali njegovu odluku o nepotvrđivanju Duška Mucala za intendanta i što ga je gradonačelnik Kerum optužio da postupa centralistički.

Daljnji razvoj događaja nezahvalno je predviđati jer se situacija s krizom mijenja iz dana u dan. Da će v.d. biti imenovan to je sigurno, jednostavno zato što za novi natječaj više nema vremena, a hoće li možda upravo Milan Štljić, koji se već bio povukao iz utrke predstavljati konkurenciju gradskom odabraniku Mucalu, vidjet ćemo uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006180721006 Napokon, ako Mucalo bude vršitelj dužnosti, prvu će sezonu odrađivati po Štrljićevu programu. No, što će se dogoditi ako je Štrljić zatražio i dobio, primjerice, milijun kuna za premijeru “Toske“, a Mucalo želi postaviti “Malu Floramye“?

U tom slučaju HNK Split morat će tražiti od Ministarstva odobrenje za prenamjenu sredstava, piše Slobodna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo