Besplatni dokumentarci i glazba u kinu Grič

Projekcije pobjedničkih djela s međunarodnog festivala etnografskog filma održat će se u kinu Grič u četvrtak 28. travnja, od 18.30 do 22.30.

27.4.2011.
16:11
VOYO logo

ETNOFILm je međunarodni festival etnografskog filma koji već tri godine zaredom organizira Etnografski muzej Istre. Održan je početkom travnja u Rovinju, a zagrebački filmofili i ove će godine imati priliku pogledati pobjedničke filmove iz svih natjecateljskih kategorija. Projekcije će se održati u kinu Grič u četvrtak 28. travnja, od 18.30 do 22.30, a gledatelji su pozvani i na glazbeni program koji slijedi nakon projekcija.

Pobjednik u kategoriji najboljeg studentskog filma je Anything But Black, duhovit portret običaja pripreme i čuvanja vlastite pogrebne odjeće u ruralnim krajevima Litve. Iz kategorije filmova školovanih etnologa/antropologa tu je rumunjski film Bird's wayKlare Trenasenyi i Vlada Naumescua. Domaći film Kruha služiti redatelja Ive Kuzmanića govori o legendarnoj zagrebačkoj pekarnici obitelji Trajković na zagrebačkoj Novoj Vesi i najbolji je film televizijske produkcije. My Land američkog redatelja Jasona Burlagea nagrađen je u kategoriji neantropoloških filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su projekcije besplatne.

Vezani članci:

arti-201104130250006 arti-201104260578006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo