Ne propustite predstavu Ima li života na sceni? – vježbe iz oblikovanja Zemlje

Kazališna skupina BADco. izvest će svoju najnoviju predstavu Ima li života na sceni? – vježbe iz oblikovanja Zemlje.

7.3.2013.
13:41
VOYO logo

U srijedu i četvrtak, 20. i 21. ožujka u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo kazališna skupina BADco. izvest će svoju najnoviju predstavu Ima li života na sceni? - vježbe iz oblikovanja Zemlje. Izvedbe će biti uvertira za međunarodni simpoziji Strgane izvedbe: Vrijeme i (ne)ispunjenje.

Predstava je svoj začetak našla u ideji terraforrminga, hipotetskog procesa preoblikovanja životnih uvjeta na nekom planetu ili svemirskom tijelu kako bi ga se učinilo sličnim Zemlji i naseljivim zemaljskim organizmima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povišen stupanj osjetljivosti za budućnost planeta Zemlje

U predstavi je taj planet kazalište, a izvedba scensko iskušavanje uspostavljanja novih životnih uvjeta, međuljudskih odnosa, ekosustava, oblika života, zajednica itd.. "S jedne strane, cilj nam je reflektirati povišeni stupanj osjetljivosti za budućnost planeta Zemlje, a s druge, status stvarnosti u kazalištu. Dok se njegova socijalna i politička argumentacija sve više artikulira strašću za stvarnim, za dokumentarizmom i 'stvarnim ljudima' na sceni, kazalište neizbježno fikcionalizira odnose među ljudima i stvarima, činjenicama i iluzijama. No, paralelno s tim kazalište je uvijek svojevrsni zajednički čin, uvijek neka privremena zajednica koja ima svoje sociopoetičke posljedice", kažu iz kazališne skupine.

Predstavu će 20. ožujka izvesti na hrvatskom, a 21. ožujka na engleskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice po cijeni od 40 kn mogu se kupiti putem servisa Entrio.hr na sljedećim linkovima:

https://www.entrio.hr/event/ima-li-zivota-na-sceni-659https://www.entrio.hr/event/badco-is-there-life-on-stage-exercises-in-terraforming-660

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autori su: Pravdan Devlahović (izvedba), Ivana Ivković (dramaturgija), Ana Kreitmeyer (izvedba), Tomislav Medak (dramaturgija), Goran Sergej Pristaš (režija), Nikolina Pristaš (izvedba i koreografija), Zrinka Užbinec (izvedba), Lovro Rumiha.

Suradnici: Daniel Turing (softver), Silvio Vujičić (oblikovatelj kostima), Alan Vukelić (oblikovatelj svjetla), Jasmin Dasović (oblikovatelj zvuka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Producent je Lovro Rumiha, a koprodukciju potpisuju BADco. i Domino

Međunarodni simpoziji Strgane izvedbe: Vrijeme i (ne)ispunjenje okupit će, pak, poznate teoretičare i izvedbene umjetnike poput Benjamina Noysa, Marije Luise Angerer, Seana Cubitta, Janeza Janše oko pitanja vremena i izvedbe u kapitalističkoj organizaciji suvremenog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12 godina proizveli dvadesetak predstava, istraživačkih i edukativnih projekata

BADco. je izvedbeni kolektiv iz Zagreba. Kolektiv u kojem se susreću suvremeni ples, koreografija, dramaturgija i filozofija danas čine Pravdan Devlahović, Ivana Ivković, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš, Lovro Rumiha i Zrinka Užbinec. Od osnutka 2000. godine, BADco. se sistematično – kroz predstave i istraživački rad – bavi kazališnom i plesnom izvedbom kao problemskim poljem preispitujući ustaljene forme izvođenja, predstavljanja i gledanja. Crvena nit koja se provlači njihovim radom je razumijevanje kazališnog čina kao nestabilne komunikacijske razmjene, kompleksnog imaginarija koji od gledatelja traži da osvoji slobodu gledanja. Tijekom proteklih 12 godina proizveli su dvadesetak predstava, istraživačkih i edukativnih projekata na kojima su redovito surađivali domaći i strani umjetnici, a koje su često podupirali domaći i strani producenti i predstavljale pozornice diljem svijeta.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo