FOTO: / Pogledajte dio postava izložbe Anne Frank - povijest za sadašnjost

Četiri panela putujuće izložbe Anne Frank - povijest za sadašnjost prvi put su predstavljena novinarima na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. U Zagrebu će izložba biti otvorena u četvrtak 19.

16.9.2013.
8:47
VOYO logo

"Izložba putuje po svijetu i u više od 40 zemalja služi kao nadahnuće mladim ljudima koji dolaze iz drugačijih kultura i zaleđa i siguran sam kako će nadahnuti i mlade u Hrvatskoj", kazao je putem video poruke Ronald Leopold, ravnatelj Kuće Anne Frank koja je s udrugom HERMES (Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja) dovela izložbu u Hrvatsku.

Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u RH dalo je potporu izložbi i projektu Povijest za svijest u sklopu kojeg se izložba odvija, a veleposlanica Stella Ronner-Grubačić pročitala je ulomak iz Annina dnevnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica da je Dnevnik Anne Frank preveden na gotovo sve svjetske jezike pokazatelj je da njezina priča ima utjecaj na mlade diljem svijeta te je stoga poruka i pouka izložbe univerzalna".

Paneli s lokalnim, hrvatskim kontekstom

Specifičnost hrvatske verzije izložbe su paneli s lokalnim, hrvatskim kontekstom koje je pripremio povjesničar Miljenko Hajdarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željela bih čestitati HERMES-u i Kući Anne Frank što su imali volje i hrabrosti preuzeti ovakav posao. Izložba je jako bitna zato što se dodavanjem hrvatskih panela povezuje s lokalnom poviješću, a za prihvatiti tako izazovan zadatak potrebna je hrabrost, suosjećajnost i znanje", naglasila je veleposlanica.

Posebnost izložbe

Izložbu karakterizira i poseban, interaktivan pristup vođenja, budući da školske grupe kroz izložbu vode posebno educirani 'učenici-vodiči' koji sadržaj izložbe svojim kolegama vršnjacima objašnjavaju na pristupačan i razumljiv način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno nam je drago što će izložba, osim Zagreba, posjetiti i druge hrvatske regionalne centre – Rijeku, Split i Osijek, a već sad postoji interes da dođe i u neke druge gradove", rekla je predsjednica HERMES-a Julia Mikić.

Besplatan ulaz

Podsjećamo da je otvaranje izložbe u četvrtak 19. rujna u 9 sati na Filozofskom fakultetu, Ivana Lučića 3 u Zagrebu – dvorana D7, prizemlje, a izložba Anne Frank – povijest za sadašnjost bit će besplatna i otvorena za javnost: od 19.09.2013. do 6.10.2013. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, od 10.10.2013. do 30.11.2013. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, gdje će se održavati i organizirani grupni posjeti za srednje i osnovne škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba se odvija u sklopu 750.000 kuna vrijednog projekta Povijest za svijest koji financira Europska unija, a koji je podržao i predsjednik Ivo Josipović.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo