55+ plus protiv 25-: Konačni obračun

22.11.2012.
14:53
VOYO logo

Fakultet političkih znanosti u organizaciji Televizije Student u svojim će prostorijama 29. studenoga i 1. prosinca ugostiti protagoniste posljednjeg Montažstrojevog projekta '55+'. Mlada publika dobit će priliku generaciji 55+ reći sve što se nikada nisu usudili reći svojim roditeljima.

Generacija 55+ kroz izvedbe jedinstvenog kulturnog događaja u Koncertnoj je dvorani Vatroslava Lisinskog javnosti predstavila najvažnije minute svoga života, ali se također suočila s desetljećima vlastite šutnje predstavljajući vlastito odrastanje, kao i odrastanje čitavoga društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedničkom akcijom Televizija Student i Montažstroj suočit će generaciju 55+ s mladim studentima i otvoriti prostor za raspravu o međugeneracijskom jazu ili pak solidarnosti, o pitanju odgovornosti starije i mlađe generacije za društvo u kojem živimo, te o mogućnostima promjene u društvu u kojem se 'solidarnost' i 'zajednica' ostvaruju tek u svojim natruhama, a spominju se samo kao demagoške floskule.

29. studenoga s početkom u 5 sati i 55 minuta poslijepodne u dvorani B Fakulteta političkih znanosti, generacija 55+ pred studentima će izvesti svoje političke govore kojima su u Lisinskom insinuirali Prvi opći sabor HDZ-a iz 1990. godine kako bi oni sami dobili glas za političkom govornicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je akcije generaciju 55+ i mlade ljude dovesti u interakciju kako bi mladi reagirali i iznijeli svoje stavove o našem društvu te našoj zajedničkoj prošlosti i budućnosti.

Također će 1. prosinca na istom mjestu, ali u 11 sati prije podne, protagonisti projekta '55+' iznijeti studentima i ostalim zainteresiranima priče koje predstavljaju najvažnije trenutke njihovog života pri čemu će se rasprava usmjeriti u smislu usporedbe odnosa političkog i osobnog i njihovih prožimanja, te prijenosa iskustva starijih na populaciju mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizija Student i Montažstroj pozivaju sve studente Sveučilišta u Zagrebu, kao i sve mlade osobe, da prisustvuju ovoj tribini te da joj doprinesu svojim razmišljanjima i iskustvima.

Tribina '55 plus vs. 25 minus - Konačni obračun' također će biti jedinstvena prilika za sve zainteresirane da iz prve ruke upoznaju projekt '55+' te postave svoja pitanja ili razmišljanja vezana uz njega, ali i prilika za one koji su propustili pogledati jedinstveni kulturni događaj '55+'. Tribinu će moderirati Igor Mirković, glavni urednik programa Televizije Student i Borut Šeparović, voditelj Montažstroja te autor projekta '55+'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo