Krpice od špinata i kupusa

Fantastičan prilog ili lagano glavno jelo spaja okus dva bogata izvora vitamina i minerala. Jelo je jeftino i vrlo ukusno - je li potrebno još što dodati?

4.11.2000.
2:09
VOYO logo


Vrijeme pripreme: 55 min

Kalorije: 180
Masnoća: 5 g
Ugljikohidrati: 21 g
Proteini: 12 g
Kolesterol: 10 mg
Natrij: 350 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

1 žlica ulja
2 šalice sitno naribanog kupusa
1 srednje veliki luk, tanko narezan
1 žlice origana
2 jaja
1/2 šalice mlijeka
60 g naribanog sira
1/4 žlice soli
1/2 šalice brašna, može crno
255 g špinata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za kuhanje:

1. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.

2. U većoj tavi zagrijte ulje. Ubacite kupus, luk i origano, neka vatra bude srednje jačine, miješajte daljnjih 7 minuta ili dok povrće ne omekša.

3. U većoj zdjeli izmiješajte jaja, mlijeko, sir i sol. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete finu homogenu masu. Dodajte špinat i gotovu mješavinu s kupusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje i pecite 15 minuta na 250 stupnjeva ili dok ne dobijete zlatno smeđu nijansu.

5. Po želji, servirajte s vrućim umakom za špagete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo