Vrijeme pripreme: 55 min
Kalorije: 180
Masnoća: 5 g
Ugljikohidrati: 21 g
Proteini: 12 g
Kolesterol: 10 mg
Natrij: 350 mg
Sastojci:
1 žlica ulja
2 šalice sitno naribanog kupusa
1 srednje veliki luk, tanko narezan
1 žlice origana
2 jaja
1/2 šalice mlijeka
60 g naribanog sira
1/4 žlice soli
1/2 šalice brašna, može crno
255 g špinata
Upute za kuhanje:
1. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
2. U većoj tavi zagrijte ulje. Ubacite kupus, luk i origano, neka vatra bude srednje jačine, miješajte daljnjih 7 minuta ili dok povrće ne omekša.
3. U većoj zdjeli izmiješajte jaja, mlijeko, sir i sol. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete finu homogenu masu. Dodajte špinat i gotovu mješavinu s kupusom.
4. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje i pecite 15 minuta na 250 stupnjeva ili dok ne dobijete zlatno smeđu nijansu.
5. Po želji, servirajte s vrućim umakom za špagete.