(PRE)VELIKI IZNOSI

KOLIKO NAS KOŠTAJU PUTOVANJA SABORSKIH ZASTUPNIKA? Samo na službene aute u šest mjeseci potrošili 1,5 milijuna kuna

Saborski zastupnici su u prvih pola godine na avionske karte i smještaj u hotelima potrošili više od 700.000 kuna, dok su na troškove prijevoza automobilom potrošili 1,5 milijun kuna. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković odsad najavljuje strože kriterije za odlaske na službena putovanja kako bi se uštedio novac poreznih obveznika.

Jedan od rekordera po troškovima službenih putovanja je HDZ-ov Miro Kovač koji se nalazi na čelu Odbora za vanjsku politiku. S obzirom da surađuje s NATO-om, često je na putu, ali on nije jedini.

Samo na troškove prijevoza automobilom zastupnici su u pola godine napravili poreznim obveznicima trošak od 1,5 milijuna kuna, doznaje 24 sata.

Uvode se nova pravila

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković odlučio je stati na kraj prekomjernom trošenju novca poreznih obveznika pa je najavio strože kriterije odlaska na službena putovanja.

Jandroković je uveo 20-tak novih kriterija koji se prije nisu gledali, a ovo su neka od novih pravila.

Putovanje se odobrava samo ako postoji pisani poziv institucije. Ne može ići više od tri zastupnika na jedan događaj. Pojedini odbor može u jednoj godini ostvariti samo jedno putovanje (osim onih za vanjsku politiku i europske poslove). Za odobravanje putovanja će se uzimati u obzir koliki je trošak.

Dosad nije bilo kriterija

“Uvodimo red jer se dosad putovalo bez kriterija. Sad ćemo točno znati tko, kad i kamo može putovati”, rekao je Jandroković

Povratak na Net.hr