Knjiga Naranyjin plač Marijane Dokoza

Knjiga Naranyjin plač Marijane Dokoza, zadarske književnice i novinarke Večernjeg lista predstavljen u Ljevakovoj knjižari u Zagrebu.

O knjizi su govorili Jasna Kovačević i dr.sc. Nives Tomašević koja je knjigu ocijenila kao jednu od najbolje napisanih u posljednjih nekoliko godina u hrvatskom izdavaštvu.

Izjavili su kako su knjizi pristupili oprezno jer se radi o mladoj i još nepoznatoj autorici no kako su doista ostali iznenađeni. Autorica je kazala kako je knjiga posvećena svim majkama koje su ostale bez svog djeteta te kako ju sigurno ne bi mogla napisati sa toliko emocija da i sama nije majka.

Dokoza je napisala roman kojeg bi se slobodno moglo ekranizirati kazala je rednica knjige Nives Tomašević.

Riječ je o romanu u kojemu se isprepliće napeta i dirljiva priča, u kojoj je umijeće laži i prevare dovedeno do savršenstva, priča o ljubavi, mržnji, prijateljstvu, sretnim i nesretnim ljudskim sudbinama, odanosti, otmici vlastita tek rođena djeteta, dobrim i zlim ljudima.

Nives Tomašević je istaknula kako bi ova knjiga da je objavljena u Engleskoj u kojoj je radnja romana i smještena zasigurno postala bestseller. Spomenula je kako bi je se bez ikakve dvojbe moglo ekranizirati što je potvrdila i glumica Vanessa Radman koja je među prvima pročitala knjigu i koja je na promociji pročitala nekoliko ulomaka iz romana. – Dok sam čitala ovaj roman, emocije su navirale. Ponegdje sam čak i plakala – rekla je lijepa glumica.

Dobro popraćenu promociju su došli podržati i pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojstavljević, poznati hrvatski menadžer Zoran Škugor, pjevač Mladen Burnać i pjevačica i dizajnerica Matija Vuica.

Dokoza je do sada objavila dvije zbirke poezije i jedan roman u izdanju Matice Hrvatske. U pripremi joj je i roman Glas prije buđenja koji bi uskoro trebao biti izdan na njemačkom jeziku.

Povratak na Net.hr