Kineski web radio u Hrvatskoj

China Radio International ili kraće CRI je mreža portala koji pružaju informacije o novostima u Kini. Web-stranica na hrvatskom jeziku je najmlađa na CRI, a službeno je otvorena 28. veljače 2008.

“Kina više nije daleka već zemlja pred vašim očima! Srdačno Vas pozivamo da posjetite http://croatian.cri.cn, prvu kinesku vladinu web-stranicu na hrvatskom jeziku”, tako stoji u opisu ove stranice.

Na stranici će vas zateći prva vijest o predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, a sadržaj je podijeljen na vijesti iz Kine, vijesti iz Hrvatske i rubriku pod zajedničkim nazivom “Hrvatska i Kina” koja se bavi bilateralnim odnosima između Kine i Hrvatske. Osim toga, tu su i druge raznovrsne rubrike o Kini kao i vijesti iz kineske kulture u pisanom i audio obliku.

Stranicu je pokrenuo Kineski Radio Internacional (China Radio International ) koji je jedini državni radio namjenjen inozemstvu u Narodnoj Republici Kini. CRI je osnovan 3. prosinca 1941. godine. Trenutačno radio svakog dana emitira 1520 sata programa na 53 stranih jezika prema više od 200 zemalja i područja čitavoga svijeta. Kako bi pravodobno izvještavao o domaćim i stranim događajima, pored dopisništva u zemlji, kineski radio je uspostavio i 30 dopisništva u različitim krajevima svijeta, a jedno od njih, kako vidimo je i u našoj zemlji.

Web-stranica na hrvatskom jeziku je najmlađa na CRI, a službeno je otvorena 28. veljače 2008. godine. Poželimo našim kineskim prijateljima puno sreće i posjeta.

Povratak na Net.hr