KAOS U RAŽANCU

TUČNJAVA NA OPĆINSKOM VIJEĆU: Razjareni građani fizički se obračunavali s HDZ-ovcima!

Sinoćnja sjednica Općinskog vijeća Ražanca okončana je fizičkim razračunavanjem i napadom razjarenih mještana na vijećnike, posebice one iz oporbenog HDZ-a, javlja Zadarski list.

Nastavak sjednice prekinute prošlog četvrtka predsjednik vijeća Vladimir Kovačević (HSP AS) je umjesto u općinskoj vijećnici sazvao u prostoru knjižnice.

I majke s malom djecom željele na sjednicu

Napravio je to, kako je rekao, zbog velikog zanimanja mještana općine Ražanac, a i zbog invalidnih osoba kojima je osiguran odgovarajući pristup knjižnici.

Ispred knjižnice se, tako, okupilo više od stotinu nervoznih stanovnika, među kojima su se posebno isticale majke s malom djecom koje su željele nazočiti sjednici.

Razlog tako velikom zanimanju je prijedloga odluke o davanju suglasnosti na aneks ugovora osnovne škole Juraj Baraković s ciljem otvaranja dječjeg vrtića koji je izgrađen i stoji zatvoren već devet mjeseci. Za prihvaćanje aneksa ruku su podignula petorica vijećnika vladajućeg HSP AS-a, dok su šestorica HDZ-ovih i dvojica vijećnika iz HSP AS-a bila suzdržana.

Vijećnici padali po podu

Nakon što su dvojica članova njegove stranke, zapravo, opstruirali donošenje odluke, predsjednik Kovačević zaključio je sjednicu.

Kad su vijećnici HDZ-a krenuli prema izlaznim vratima na njih su nasrnuli razjareni mještani. U dvorani je nastao totalni kaos, koji je obilježila opća tučnjava, udaranje šakama i padanje vijećnika po podu. Ražanac koji je, inače, poznat po jakoj buri, sada će se, čini se, pročuti i po burnim sjednicama općinskog vijeća.

Fotografije su preuzete s portala Zadarskog lista.

Povratak na Net.hr