TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!

KAO NA NOGOMETNOJ UTAKMICI: Crveni pobijedili Bijele 4:1!

Novi zadatak za natjecatelje kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj! rijetko je koji par ostavio bez komentara. Rotacija natjecateljskih parova po radnim jedinicama unutar svojih timova nije se svima svidjela. Iako se parovi Bijelog tima bolje međusobno slažu, kada je u pitanju kuhanje tuđih jela Crveni se, čini se, snalaze bolje od Bijelih. Nakon kušanja pet različitih recepata žiri je odlučio da Crveni vode Bijele 4:1!

Rotacija natjecatelja po radnim jedinicama nekima se svidjela kao zadatak, no pojedinim je natjecateljima bila suvišne stresna. Cilj jučerašnje ‘igre’ bio je pokazati kandidatima kako funkcionira rad u kuhinji jednog restorana, kada nekoliko kuhara kuha jedno jelo, odnosno kada se ih se usred pripreme jednog jela prekida da bi završili neko potpuno drugo jelo. Doris je preuzela palicu voditelja zamjena kulinarskih jedinica pa je zviždaljkom označavala vrijeme zamjena.

‘TRI, DVA, JEDAN – KUHAJ!’ Loše ocjene za Zagorke i brata i sestru iz Splita!

Da bi natjecanje za najboljeg kuharskog amaterskog para Hrvatske bilo istovremeno interesantnije i zabavnije, svaki red kulinarskih jedinica dijelio je isti recept. Tako su Marina i Mario iz Crvenog tima, te Anka i Ivan iz Bijelog tima pripremali gregadu od grdobine s komoračem. U prezentaciji jela, čišćenju grdobine i baratanju začinima bolji su bili Marina i Mario, te Crvenima donijeli prvu prednost od 1:0.

Honorata i Josip te Verica i Dragan kuhali su Bordošku junetinu. Iako je bračni par iz Ližnjana imao bolje rezance, prevagnula je činjenica da šogori iz okolice Karlovca imaju bolji umak (2:0 za Crvene). Teleća jetrica na venecijanski bili su na jelovniku trećeg reda radnih jedinica – kreativni nered na tanjuru Doris i Luke s nedovoljno zaprženim lukom u umaku bio je bolji od „zgrilanih jetrica s dodatkom đema od luka“ Ane i Snježane (2:1 za Crvene).

Recept za orecchiette s mesnim okruglicama dobili su Vlado i Drago te Filipa i Petra. Iako su žiriju donijeli bolje okruglice, Vlado i Drago izgubili su dvoboj zbog “neukusne i pretvrde tjestenine, te manjka šuga u jelu” (3:1). S pripremom rum fritula sa zabaione kremom startali su Vladimir i Branka te Ina i Dina. Nakon pet izmjena kuhara za njihovim radnim jedinicama, žiriju su se ipak svidjele one sestrični iz Siska jer su u svojoj smijesi, za razliku od Branike i Vladimira, imali i okus alkohola i jabuke.

TRI, DVA, JEDAN – KUHAJ! Ivan i Anka razljutili Pažanina

Za svoj uspjeh u ovom neobičnom zadatku parovi iz Crvenog tima dobili su po sedam bodova na ljestvici ukupnih ocjena. U trenutnom su vodstvu Marina i Mario s ukupno 46 bodova, dok Anka i Ivan imaju dvostruko manje bodova i prijeti im ispadanje ako sutra ne naprave čudo od jela, koje bi im donijelo barem jednu desetku!

321-kuhaj-recept

Stoga ne propustite pogledati novu epizodu gastro showa Tri, dva, jedan – kuhaj! sutra u 21:50 na RTL-u!

Povratak na Net.hr