U CENTRU GRADA

KAOS U BEOGRADU: Skupine migranata sukobile se noževima – jedan mrtav, dvoje ozlijeđenih

U masovnoj tučnjavi migranata u središtu Beograda jedna osoba je ubijena, a dvije su teško ozlijeđene, potvrdila je u ponedjeljak beogradska polciija.

U tučnjavi dviju skupina migranata u kojoj su korišteni noževi, u Kameničkoj ulici nedaleko od autobusnog kolodvora, jedna osoba je ubijena, a dvije su teško ozlijeđene u centru Beograda, a policija je uhitila pet osumnjičenih za sudjelovanje u tučnjavi i ubojstvu i kod njih našla noževe.

U ministarstvu unutarnjih poslova rečeno je da se incident dogodio oko 15 sati u Kameničkoj ulici, nedaleko od parka u kojem borave migranti koji izbjegavaju smještaj u prihvatne centre.

Od težine ozljeda jedan od migranata je preminuo, a dvije osobe su prevezene u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije. Kako javlja B92 pozivajući se na informacije iz službe Hitne pomoći, jedan od teško ozlijeđenih migranata je na reanimaciji.

ZAVRŠENO ČIŠĆENJE ‘DŽUNGLE’: Migranti premješteni, a požari i dalje bukte

1500 u Srbiji i ne žele se registrirati

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova provode intenzivnu istragu ovog slučaja, rečeno u MUP-u Srbije.

Park kod autobusnog kolodvora i dalje je stjecište mnoštva ekonomskih migranata, pretežito iz Afganistana i Pakistana, koji tu provode vrijeme čekajući da nastave put  ka nekoj od zemalja EU. Upravo je iz tog parka u posljednjih mjesec dana dva puta krenula skupina migranata, jednom ka granici s Mađarskom, a drugi put ka Hrvatskoj, ali su se oba puta vratili u Beograd.

U Srbiji je trenutno oko 6000 do 6500 migranata, a povjerenik za migrante i izbjeglice Vladimir Cucić izjavio je ranije tijekom dana za RTS, nevezano uz današnje ubojstvo, da “Srbiji problem pravi oko 1.500 izbjeglica koje se ne žele registrirati” i uglavnom borave po parkovima, među ostalim i kod željezničkog i autobusnog kolodvora.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr