Hoće li ga ova glupost koštati izbora?

Vulgarna fotografija lijevog izazivača kancelarke Angele Merkel, Peera Steinbruecka, podigla je buru negodovanja u svjetskoj javnosti i izazvala oštre kritike samo 10 dana prije izbora.

Kako je uopće dopustio da se fotografira u pozi u kojoj pokazuje srednji prst, nikome nije jasno.

Sporna crno-bijela fotografija objavljena je u petak na naslovnici Sueddeutsche Zeitung Magazina. 66-godišnji Peer Steinbrueck u odijelu s podignutim srednjim prstom navukao je na sebe bijes i izvan granica Njemačke.

Koliku će mu štetu zaista i napraviti saznat ćemo uskoro na izborima. Njegov nevjerojatan gaf dogodio se u vrijeme kada socijaldemokrati po svim istraživanjima bilježe rast, no još uvijek je Merkelica u velikoj prednosti.

”Ova je gesta nedopustiva za jednog kandidata za kancelara”, rekao je Philipp Roesler, čelnik liberalnih Slobodnih demokrata koji se nakon izbora nadaju daljnjoj koaliciji s konzervativcima Angele Merke.

I dok su mnogi Steinbrueckovi politički protivnici zatečeni takvim ponašanjem i javno i putem društvenih mreža osuđuju ovakav potez, Merkeličin protukandidat u tome ne vidi ništa sporno i uvredljivo.

“Otvoreno govorenje ne zahtijeva uvijek riječi”, pojasnio je na Twitteru i još više začudio javnost.

Rezultati ovog neobičnog poteza saznat će se 22. rujna kada se održavaju izbori u Njemačkoj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr