Janica o Faku: Bit ću kratka, Jakov je lud!

Cijela hrvatska skijaška ekspedicija bila je na dodjeli brončanog odličja najboljem hrvatskom biatloncu. Na ceremoniji je bila i najuspješnija sportašica u našoj povijesti, Janica, koja je vrlo zanimljivo opisala mladog Mrkopljanina.

arti-201002150747006O uspjesima Janice Kostelić ne treba trošiti puno riječi. Teško da postoji netko u Lijepoj našoj, a da nije čuo za njene uspjehe ili njezin put preko trnja do zvijezda. Najbolja hrvatska skijašica svih vremena, iako danas ne skija, i dalje se rijetko odvaja od snježnih staza – ponajprije jer uvijek bodri svog brata Ivicu, ali i druge naše sportaše koji se bore za medalje u Vancouveru.

Također, bila je i na dodjeli medalja za bitalonce, gdje je Jakov Fak primio broncu iz ruku danskog princa Frederika.

“Ja imam samo kratak komentar za njega. On je lud. Pozitivno lud, naravno. Jako pozitivno lud”, rekla je Kostelićka za Sportske.

arti-201002140255006Teško da je i otac Ante mogao propustiti ovakav trenutak, pogotovo jer je ovo prvi put da neki hrvatski sportaš dobiva zimsku olimpijsku medalju – a da nisu njegova djeca. Prethodno ih je Janica osvojila šest, a Ivica jednu.

arti-201002150437006″U svoj dnevnik ovo sam već upisao kao vrhunsko sportsko dostignuće. I kao čudo. Ali, kažem ovako – da bi uopće došao u poziciju osvojiti olimpijsku medalju, moraš biti vrhunski pripremljen sportaš, a onda ti se mora i malo nasmiješiti sreća. Ali, da bi uopće došao u poziciju da ti se sreća nasmiješi, moraš doći praktički do vrha i bez toga. Ovo je Jakovljev uspjeh i naše ogromno veselje”, prokomentirao je Gips.

Nakon osvajanja brončane medalje, ceremonije dodjele medalje i proslave koju je organizirao Hrvatski olimpijski odbor, Fak je ponedjeljak proveo na treningu i odmarao se za sljedeći nastup.

“I dalje se osjećam kao najsretniji čovjek na svijetu. Bio je to dug dan, puno obaveza i na kraju proslava medalje. Sada mi je potreban ovaj dan odmora. Otići ću na trening, navečer na masažu i odraditi još psihičku pripremu za sutrašnju utrku po zaostatku”, rekao je brončani olimpijac.

Ranije ja pred kamerama HRT-a izjavio kako još uvijek nije odlučio hoće li prihvatiti poziv pod slovensku zastavu. Odluka će pasti nakon utrke na 20 kilometara.

Povratak na Net.hr