STOTINE NA ULICAMA

VELIKI PROSVJED GRAĐANA U HERCEGOVINI: ‘Pretukli su ga sinovi tajkuna, a policija to zataškava. Tražimo ostavke!’

Više stotina građana okupilo se danas na prosvjednome skupu u središtu Širokog Brijega u znak potpore obitelji tinejdžera Mile Solde koji je teško ozlijeđen pod nerazjašnjenim okolnostima prije mjesec i pol, a javnost sumnja da su ga pretukla djeca tajkuna te da policija prikriva cijeli slučaj.

Prosvjed, koji je organizirala Udruga zaboravljeni branitelji Županije zapadnohercegovačke počeo je simbolično ”pet do dvanaest”, a s govornice je zatražena ostavka načelnika Policijske uprave Široki Brijeg Pere Kožula i županijskog državnog odvjetnika.

Izviždali gradonačelnika

Građani su glasno uzvikivali istina i ostavke, a nazočnima se obratio i gradonačelnik Miro Kraljević koji je izviždan i nekoliko puta prekidan glasnim negodovanjem.

Gradonačelnik Kraljević je istaknuo da dijeli odgovornost kao roditelj i kao gradonačelnik te je pozvao nadležna tijela da rasvijetle ovaj slučaj. Nazočnima su se obratili i roditelji Mile Solde te su zatražili istinu o premlaćivanju njihova sina.

Foto: Provjereno, NovaTV
Foto: Provjereno, NovaTV

Pročitano je i pismo u kojemu su kritizirane gradske vlasti te uprava Gimnazije fra Dominika Mandića zbog zakašnjelog reagiranja.

Otišao na rođendansku proslavu, pronađen u lokvi krvi

Sedamnaestogodišnji Mile Soldo je teško ozlijeđen prije mjesec i pol na rođendanskoj zabavi, a njegovi roditelji tvrde da je teško pretučen. Na tada objavljenim fotografijama Soldo je imao velike podljeve i rane na predjelu lica.

ZATAŠKAVA LI SE BRUTALNO PREMLAĆIVANJE JER JE POČINITELJ SIN MOĆNOG TAJKUNA? Mladića našli u lokvi krvi…

On osobno ne sjeća se bilo čega jer je zadobio teži potres mozga, a nikakve vrijedne podatke policiji nije dao niti 21 svjedok kojeg je ispitala policija.

Slučaj Soldo policija vodi kao nezgodu. Sudionici rođendanske zabave tvrde kako su na mladića pala vrata nogometnog gola. U medijima i javnosti spominje se kako su u premlaćivanje mladića Mile Solde umiješana dvojica sinova širokobrijeških tajkuna koji su prikrili cijelu istragu.

Povratak na Net.hr