Izgorjela kuća Kim Novak

Požar koji je zahvatio dom hollywoodske glumice progutao je mnoge drage uspomene i autobiografiju koju Kim Novak piše već 10 godina

Srećom, u požaru koji je u glumičinoj drvenoj kući u Oregonu izbio u ponedjeljak ujutro nitko nije stradao. Neozlijeđena je preživjela i cijela menažerija ljubimaca Kim Novak ? ljame, konji, guske i psi.

Novak (67) i njezin suprug veterinar Bob Malloy kupili su prizemnicu u blizini gradića Eagle Point prije tri godine.

Vatru je očito izazvalo drvo koje se po noći srušilo na električne vodove. Kad je Malloy ujutro htio upaliti svjetlo, 70 godina staru kuću ispunio je plamen i dim.

U požaru je izgorio originalni primjerak scenarija Hitchcockovog klasika ?Vrtoglavica? u kojem je Kim Novak igrala, a uništen je i kompjuter u kojem je bio jedini primjerak njezina životopisa na kojem radi posljednjih 10 godina.

– Možda je to znak da ne trebam pisati autobiografiju, da prošlost treba ostaviti na miru ? rekla je glumica kojoj je ovo već drugi put da ostaje bez doma.

Njena kuća u Malibuu u Kaliforniji stradala je 1960. u odronu tla, a tad su joj uništene Picassove slike i neki njeni radovi.

Povratak na Net.hr