ODUSTAO OD POLITIKE

ISPOVIJED ŽELJKA KERUMA: ‘Dok si bitan i moćan, svi su oko tebe, bagra se lijepila za mene, danas se sve svelo na nekoliko ljudi’

Bivši splitski gradonačelnik i bivši saborski zastupnik, koji je svojedobno punio naslovnice medija, povukao se s medijske scene. Navodno se i dalje bavi ‘biznisom’, no o tome nerijetko govori.

Sada, kako kaže, promatra sa strane kako se prodaje splitski hotel Marjan koji je već nekoliko godina u stečaju, a koji će, čini se, uskoro i službeno prijeći u ruke Adris grupe. U intervjuu za tportal kaže kako tek povremeno dozna kako se priča razvija.

Upravo je ovaj hotel bacio na koljena nekadašnje poslovno carstvo poduzetnika koji se hvalio brojkom od preko tri tisuće zaposlenih: zbog neplaćenih kredita banka je blokirala njegovu glavnu tvrtku Kerum d.o.o.

VRAĆAJU SE BRACO I SEKA! Željko Kerum najavio ulazak u utrku na predstojećim izborima

“Istina je da se u tom trenutku događala najveća kriza, ali i da je banka blokirala tvrtku koja nije bila dužnik, nego samo jamac, i to tvrtku koja je imala dnevni prihod od 56 milijuna kuna. Nakon toga bilo je jako teško nabavljati robu, a ni poslovni partneri s kojima sam surađivao dvadeset godina, nisu pokazali razumijevanje i počeli su me goniti”, kaže.

“Samo da sam im zaračunao jedan posto na ‘lom i rastur’, što je uobičajeno, mogao sam opstati. Ali tako je to u poslu, u politici i u životu općenito: dok si bitan i moćan, svi su oko tebe. Ja znam koliko se bagre lijepilo za mene u to doba i vidim da se danas sve to svelo na nekoliko ljudi. Nema veze, meni ništa ne smeta: neka im bog svima da zdravlje”, govori bivši splitski gradonačelnik.

Najvažnija mu je obitelj

Danas mu je najvažnija obitelj. Dva nedavno otvorena manja hotela u Splitu i Rogoznici, kaže, vodi njegova supruga Fani.

Kerum priznaje da je definitivno odustao od nacionalne politike i nema namjeru više se ondje petljati, ali na lokalnoj razini uvjeren je barem u opstanak svoje Hrvatske građanske stranke, piše tportal.

KERUM PODRŽAVA TRUMPA: ‘Volija bi da dobije jer je oženija našu ženu, smatram da je Slovenka ka da je i naša’

Željko Kerum

“Svi ostali samo znaju obećavati i lagati, samo rade za svoj interes, jedina budala koja je u politici nešto htjela napraviti zove se Željko Kerum. Sve ostalo je laž i blejanje na televiziji, a veliku ulogu tu igraju i mediji. Postoji i dosta novinara koji nisu realni i normalni: oni nekoga proglase ‘uglednim’ i tako mu u startu odrade pola posla. Sad vidim da je sve to jedna velika obmana, a naš rad će barem dio građana valjda prepoznati. Onim nezahvalnima glupo je i objašnjavati”, otvorio se tportalov sugovornik.

Kerum ima i svoje, nimalo lijepo mišljenje o načinu na koji se posljednjih godina vodi Split, te o ponašanju državnih institucija koje je “dosta drugačije nego kad je on bio gradonačelnik”.

Ali, kaže, nema namjeru o tome govoriti u javnosti.

Povratak na Net.hr