Uskrs: Putovanja, recepti, dekoracije…

Pripremite se za najveći katolički blagdan…Na jednom vam mjestu nudimo prijedloge i ideje za slatke uskršnje dekoracije, recepte za blagdansku trpezu i mjesta koja biste trebali posjetiti.

Recepti

Pečena janjeća koljenica s krumpirom

Tradicionalni uskršnji ručak uvijek je obilan, a dok su neki krajevi vjerni peradi, neki bijeloj ribi, na dobrom dijelu trpeza zamirišat će pečena janjetina. Predlažemo vam ovu mesnu poslasticu, serviranu u krumpirom boulangère.

Šparoge na uskršnjem stolu
Proljeće nam je donijelo i gastronomsku poslasticu – divlje šparoge. Taman u pravo vrijeme da ovogodišnju uskršnju trpezu obogatimo jelima te zdrave i ukusne namirnice, jednostavne za pripremu.

Goranski nadjev za uskršnji doručak
Uz nezaobilazne sastojke uskršnjeg doručka kao što su šunka, jaja, rotkvice i mladi luk, poslužite jednostavnu i moderniju varijantu tradicionalnog jela iz Gorskog kotara.

Ideje za dekoracije i pisanice

Ideje za uskršnje dekoracije
Učinite ovaj Uskrs živopisnijim uz jednostavne ideje – stvorite zabavne, a opet jeftine dekoracije. Kako biste ove godine istražili nove mogućnosti ukrašavanja i korištenja pisanica, proučite neke od ovih jednostavnih ideja.

Posebne, drugačije i šarmantne pisanice
Uz Uskrs se vežu brojni simboli i običaji, koji se razlikuju od zemlje do zemlje, no većini je zajedničko bojenje pisanica. Ove godine ‘obucite’ pisanice na kreativan i drugačiji način. Ukrasite stol jajima neobičnih šara, oblika i boja.

Putovanja

Najbolje svjetske destinacije za Uskrs
Iako se točan datum mijenja iz godine u godinu, radost uskrsnog putovanja uvijek ostaje ista. Prilično esencijalni proljetni odmor, Uskrs predstavlja priliku da putnici na najbolji mogući način iskoriste destinacije između proljetnog odmora i samog vrhunca turističke sezone.

Povratak na Net.hr