VELIKO PREUZIMANJE

I ON JE ŽELIO PREUZETI KRAŠ: ‘Od početka su nas upozoravali na sinkronizirano djelovanje, a ovo potvrđuje spekulacije

Nebojša Šaranović kaže kako će njegova kompanija biti aktivan manjinski dioničar u Krašu

Nakon vijesti da je Mesna industrija Pivac preuzela Kraš, odnosno da je Kraš ESOP prodao svoje dionice braći Pivac, oglasila se kompanija srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, koji je također bio u igri za preuzimanje kompanije.

“Od početka su nas upozoravali na sinkronizirano djelovanje Mesne industrije Pivac i Kraš ESOP-a, tako da ovaj događaj u potpunosti potvrđuje takve spekulacije. To sinkronizirano djelovanje je i formalno potvrđeno potpisom ugovora”, kazali su iz kompanije, javlja Telegraf.

“Kao što smo više puta rekli, spremni smo da budemo aktivan manjinski dioničar u Krašu, čije će djelovanje biti usmjereno na dobrobit kompanije i radnika”, poručili su iz Kappa Star Limiteda.

BRAĆA PIVAC PREUZELA KRAŠ: Radnici će dobiti garancije i 861 kunu po dionici; ‘Osnaživat ćemo radnička prava i poticati domaću proizvodnju’

Kraš ESOP prodao je sve svoje dionice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, potvrdili su iz kompanije. Tako su braća Pivac preuzeli Kraš jer će nakon ove transakcije imati 49,18 posto dionica tvrtke, ali većinu dionica s pravom glasa.

Kraš ESOP prodao je svoje dionice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, potvrdili su iz kompanije. Tako su braća Pivac preuzeli Kraš jer će nakon ove transakcije imati 49,18 posto dionica tvrtke, ali većinu dionica s pravom glasa.

‘Želimo osnažiti Kraš’

“Mesna industrija Braća Pivac d.o.o. kao Stjecatelj i Kraš-ESOP d.o.o. kao Prenositelj sklopili su u subotu 23. studenog Ugovor o prodaji i prijenosu 276.441 redovne dionice, koje predstavljaju 18,44636 posto temeljnog kapitala Kraša. Kraš-ESOP dionice je prodao po cijeni od 861,20 kuna po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od 238.070.989,20 kuna za sve dionice, što odgovara ponderiranom prosjeku svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca.

Osim Ugovora o prodaji i prijenosu dionica, sklopljen je i Sporazum o socijalnom partnerstvu između Mesne industrije Braća Pivac, Kraš-ESOP-a i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (Sindikat PPDIV). Na taj su način definirane dodatne obveze Mesne industrije Braća Pivac kojima se potvrđuje njihov plan daljnjih ulaganja u razvoj Kraša, nastavka poštivanja i zaštite razine prava zaposlenih te zadržavanja proizvodnih pogona na postojećim lokacijama. Ugovor su potpisali Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac i Tanjica Liktar, direktorica Kraš-ESOP-a, dok im se na potpisivanju Sporazuma pridružio i Denis Paradiš, predsjednik Sindikata PPDIV-a”, priopćili su iz Mesne industrije Pivac.

“U Grupi Pivac već godinama jasno i glasno ističemo da Kraš vidimo kao jednu od najperspektivnijih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj koju želimo dodatno unaprijediti, osnažiti i razviti i u koju se isplati ulagati. Drago nam je što su radnici u nama prepoznali čvrstog partnera koji za Kraš ima velike planove, od restrukturiranja, optimizacije i podizanja kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa do dodatnog povećanja konkurentnosti, efikasnosti te jačanja prepoznatljivog brenda i poduzeća na tržištu, a sve uz zadržavanje visoke razine radničkih prava i pogodnosti. I naša dosadašnja iskustva s drugim kompanijama koje su danas dio Grupe Pivac, poput PPK karlovačke mesne industrije i Mesne industrije Vajda, pokazuju da smo u takvim akvizicijama snažno usmjereni na dobrobit radnika te daljnji rast i razvoj kompanije.

Naša je vizija jasna – poštovati dugu tradiciju Kraša i sve što je dosad uspješno ostvareno te na toj ostavštini i novoj snazi koju donosimo, uz profesionalnu upravu i stručnjake, započeti novu eru u kompaniji koja će Kraš dodatno ojačati na korist radnika, dioničara i drugih dionika, a osobito potrošača. Uzbuđeni smo i jako se veselimo razdoblju pred nama, u kojem ćemo u suradnji sa svim dionicima nastaviti graditi uspješan i jak Kraš, osnaživati radnike i njihova prava te poticati domaću proizvodnju i hrvatsko gospodarstvo“, izjavio je Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac.

Povratak na Net.hr