'BIT ĆEMO SNAŽNA OPORBA' / Troskot: 'Ponosan sam što je Most prvi puta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini'; Istovremeno najavio zamrzavanje svog skupštinskog mandata

Zvonimir Troskot, predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini izjavio je kako je ponosan što je Most prvi puta u Skupšini

17.6.2021.
17:16
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvonimir Troskot u četvrtak je izjavio kako je ponosan što je Most prvi puta u Skupštini, poručio je da će biti aktivna oporba, no i najavio zamrzavanje svog skupštinskog mandata ne otkrivši tko će ga zamijeniti.

"Bit ćemo snažna oporba, argumentirano ćemo iznositi sve naše prijedloge i raditi na pospješenju svih procesa i aktivnosti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini", rekao je Troskot nakon konstituirajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine. 

Zalagat će se, kazao je, za ono po čemu su prepoznatljivi i na nacionalnoj razini - a to je borba protiv korupcije, financije, transparentnost i obnova Grada Zagreba. 

Najavio je i zamrzavanje svog skupštinskog mandata, no nije htio reći tko će umjesto njega biti Mostov gradski zastupnik. "Ja ću zamrznuti svoj mandat ali sa osobom ćemo izaći pred drugu Skupštinu, koja će se održati u srpnju. Još sad nećemo izlaziti s imenom", rekao je.

O policijskoj akciji u GSKG

Na pitanje kako komentira policijsku akciju u GSKG koja, kako se nagađa, ima veze s obnovom nakon potresa, Troskot je rekao da ako je krenula ta akcija, sigurno je bila pripremana mjesecima, što nema veze zapravo sa sadašnjom gradskom vlasti.

"Dobro je da USKOK i institucije rade svoj posao i da se krene odmah sa češljanjem svih sumnjivih radnji i aktivnosti. U svakom slučaju obnova Grada Zagreba, što smo i upozoravali, je zapravo potencijalno veliki rizik za koruptivne radnje i dobro je da se odmah krenulo sa ovakvim akcijama", poručio je Troskot.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali