DOKAZ KLJUČAN MATERIJAL

ZVIŽDAČ OPISAO RASKRINKAVANJE DIREKTORA U HEP-u: ‘Sve sam snimio mobitelom da ne bude moja riječ protiv njegove’

Mario Marjanović kaže kako je shvatio da bi se cijeli slučaj nezakonitog zapošljavanja u HEP-u mogao razvodniti te bi mogli lako poništiti ono što on kaže i stoga je odlučio svoj razgovor s direktorom snimiti.

“To je vrlo neprirodna situacija u koju se dovodite kad ste prisiljeni izlaziti u javnost i prijavljivati ovakve stvati. Tako da, moram priznati, neprirodno se osjećam. Ali stojim iza svega što sam napisao i onoga što sam izgovorio”, izjavio je za Novu TV HEP-ov zviždač Mario Marjanović koji je raskrinkao pokušaj nezakonitog zapošljavanja u toj državnoj tvrtki.

Razgovor s direktorom je, kaže, snimao mobitelom. Shvatio je da to mora učiniti jer “bez te snimke ne bih imao apsolutno nikakvog dokaza”. “Bila bi moja riječ protiv riječi mojeg direktora i to bi se vrlo lako moglo razvodniti i poništiti sve ono što sam ja rekao. Mobitelom sam snimio naš razgovor”, pojašnjava.

Marjanović kaže da je bio svjestan činjenice da će ako zaposli traženu osobu on izravno biti kriv i povukao je potez. Takvih ili sličnih iskustava prije toga, dodaje, nije imao, a ako ih je bilo o njima ništa nije znao.

GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK CVITAN: ‘USKOK od jutros istražuje zapošljavanja u HEP-u!’

Zvizdači su uglavnom završavali loše

Tvrdi da ga nakon izlaska u javnost nitko nije pokušao ušutkati. “Statistika nije na strani zviždača. Uglavnom za sve slučajeve koje znam nisu u konačnici dobro završili za njih same. Ali vjerujem u pravnu državu, bez tog vjerovanja se ne bih usudio ovo napraviti. A kako će se stvari razvijati, vidjet ćemo”, kaže Marjanović dodajući kako je ipak zadovoljan što je na kraju zaposlen branitelj.

No, žao mu je što se HEP spominje u tako negativnom kontekstu, jer bi, kaže, bilo ljepše da se spominju svi oni monteri koji na Velebitu u nehumanim uvjetima u zimskom periodu popravljaju srušene dalekovode ili zaposleni iz EL-TO-a koji osvajaju nagrade za svoja inovativna rješenja.

‘KRŠIMO ZAKON? NEMA VEZE!’ Poslušajte šokantnu audio snimku na kojoj direktor u HEP-u traži zapošljavanje preko veze

Povratak na Net.hr