Video nastao prije 10 dana potpuno je autentičan, a na njemu se vidi nešto što izgleda kao velika divlja mačka veličine oko 80 centimetara i dužine oko 1,5 metra te životinja ima izrazito dug rep

Ovih dana je u Podravini snimljena nepoznata zvijer, i to neposredno uz rezervat Veliki Pažut smješten unutar regionalnog parka Mura-Drava.

Prema pisanju portala Danica, pretpostavka stručnjaka za divlje životinje jest da se radi o pumi koja je nekome pobjegla. No, to još nitko nije potvrdio. Video nastao prije 10 dana potpuno je autentičan, a na njemu se vidi nešto što izgleda kao velika divlja mačka veličine oko 80 centimetara i dužine oko 1,5 metra. Životinja ima izrazito dug rep.

Stručnjaci smatraju da je velika mačka bila nekome ljubimac, i to nekome u Sloveniji, Mađarskoj ili Hrvatskoj. Prijave bijega životinje za sada nema.

‘Ne približavajte se životinji, skače pet metara u daljinu’

“Dvaput je viđena u sumrak pa se čini da je crna, no ne mora biti. Pretpostavka je da se radi o pumi ili slično, koja je nekome pobjegla. Ako tko primijeti ili čuje nešto o takvoj životinji, molim informacije. Zadnja moja slična akcija je bilo uspješno hvatanje servala (vrsta afričke divlje mačke, op. a.) koji je bio na slobodi skoro pola godine i koji je iz Slovenije pobjegao u Hrvatsku.

Nemojte se približavati životinji ako ju vidite i ne izigravajte heroje. Posljednji skok koji se vidi na noćnoj snimci, prema tragovima je dugačak otprilike pet metara u daljinu. Snimka je stara 10 dana i čekali smo hoće li se životinja negdje pojaviti da bi ju mogli pratiti”, napomenuo je za Danica.hr Branimir Reindl, čovjek koji se bavi spašavanjem divljih životinja.

On je prvi i objavio snimku.

Obaviještene su mjerodavne institucije

Reindl napominje kako je u četvrtak dobio poziv ribiča, ujedno lovca, koji je također vidio zvijer te se sve poklapa s objavljenim videom.

“On dobro poznaje razliku i veličinu lisice, čaglja i divlje mačke, a vjerojatno je ovu mačku vidio na udaljenosti oko 100 metara u sumrak na rubnom području Velikog Pažuta. Sve potvrđuje ovu snimku”, kaže Reindl.

Mjerodavne institucije su o svemu obaviještene, a oni koji imaju saznanja o velikoj mački u Podravini, trebaju to odmah javiti, piše Danica.hr.