'TO SU ŽIVOTINJE! OBOJICA!'

‘ŽUPNIK LAŽE ČIM ZINE’: Slavonca pregazio svećenik koji je pobjegao, a onda ga opljačkao djelatnik Hitne: ‘Da mu čestitam što me nije ubio?’

Ništa manje nije ogorčen ni na čovjeka koji ga je opljačkao i cinično mu poručuje: ‘Hvala što mi nisi uzeo sve’

”To nije čovjek, to je životinja. Ne jedan, i taj drugi isto. Ja ne znam kako ti ljudi hodaju po zemlji”, rekao je za RTL  57-godišnji  Anđelko Kovačević  kojeg je pop pregazio i pobjegao s mjesta nesreće, da bi ga potom, dok je u nesvijesti ležao u jarku, opljačkao djelatnik Hitne.

Slavonac iz Banovaca pokraj Vinkovci hodao je prema svom selu kad je na njega, prema izjavi policije, neprilagođenom brzinom naletio svećenik i odbacio ga u kanal.

Župnik Stjepan Vukovac ne negira da je on bio za upravljačem, ali svoju stranu priče danas nije želio podijeliti s javnošću. Kaže da mu je zabranila policija jer je protiv njega podignuta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.  Župljanima je ispričao kako mu se učinilo da je nešto udario, ali da nije vidio nikog te da je nastavio voziti.

”Da je nešto on spominjao da je to bila šuma, da je bio mrak. Laže čim zine. Znači, tu nema šume tri kilometra dalje od mene”, izjavio je Kovačević. Taj dan je ponio sa sobom svu životnu ušteđevinu jer nikoga nije bilo kod kuće. Dok je ležao u nesvjestici, naišao je djelatnik Hitne, i iz torbice ukrao 13.500 kuna, a sreća je da u drugom pretincu nije vidio da ima još 12.000.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog teške krađe.

‘Što da ja kažem tom čovjeku?!’

”Ujutro smo odmah pokrenuli postupak utvrđivanja svega toga što je navedeno jučer u medijima. Isto vam tako mogu reći da, ukoliko se pokaže da je to točno, da ćemo primjenjivati zakon o radu i nemam više ništa za dodati”, prokomentirao je Mato Matić, ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

Ni kradljivac ni svećenik Kovačeviću se nisu naknadno javili ni ispričali. Kaže i bolje jer ne zna što bi mu rekao.

”Da mu čestitam što me nije ubio. Jednostavno, eto dobro što si me malo okrznuo, što sam ja nos slomio, što sam bio krvav sav, a da je bilo u kanalu pola metra vode ja bi se ugušio, on bi otišao i boli ga ćošak. Što sad da ja kažem tom čovjeku: hvala ti, ja ću slaviti rođendan taj dan što sam ostao živ”, kazao je Kovačević.

A muškarcu koji ga je pokrao cinično poručuje: ”Hvala što mi nisi uzeo sve”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr