PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

ŽUPAN KOMADINA NAJAVIO NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE: ‘Raditi se mora, družiti se ne mora’

‘U situaciji smo još da imamo dvostruko više praznih kreveta spremnih u odnosu na popunjene, ali moramo smanjiti broj zaraženih da bi se smanjila regrutacija za bolnicu’, kazao je primorsko-goranski župan

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je da razmatra uvođenje strožih epidemioloških mjera u toj županiji, ali da će odluku donijeti Civilni stožer u dogovoru s Nacionalnim stožerom. U Primorsko-goranskoj županiji danas su bile 64 novozaražene osobe, ali jučer je testirano tek 168 osoba.

‘Ove godine ne idem u Vukovar’

“Raditi se mora, družiti se ne mora. Prema tome će se ići da se smanji broj kontakata, da se smanji pritisak na bolnice jer je sve veći broj hospitaliziranih. U situaciji smo još da imamo dvostruko više praznih kreveta spremnih u odnosu na popunjene, ali moramo smanjiti broj zaraženih da bi se smanjila regrutacija za bolnicu. Državni stožer će razmotriti vjerojatno i rad kafića, no apeliram na vlasnike da se drže tih četiri kvadrata po osobi i da se što više koriste terase. Zatvaranja nisu u nadležnosti županijskog stožera”, rekao je župan Komadina za televiziju N1.

Kazao je i da ove godine neće ići u Vukovar.

“Bio sam jako puno puta, ali u ovakvim uvjetima je trebala ići samo službena delegacija Vlade, Sabora i Predsjednika države. Ove godine nećemo ići, položit ćemo vijence ovdje za žrtve Vukovara”, rekao je dodavši da su izmjene odredbi Nacionalnog stožera radi kolone sjećanja u Vukovaru – klasična politizacija.

‘Nema kolektivne krivnje stranke’

Osvrnuo se i na presude u aferi Fimi media.

“Činjenica je da su pomiješali službe, privatno i poslovno. Očekivajuća je presuda Sanaderu i HDZ-u. Evidentno je da moraju vratiti novac, pokazalo se da su pomiješali političku i državnu funkciju s privatnom. Svaka stranka ima kontinuitete stranke, ali nema kolektivne krivnje u naravi. Bilo bi lijepo da se ispričaju. Nitko ne ide u javni posao s namjerom da bude nezakonitosti. Ne bih rekao je Andrej Plenković sve to znao, prije da nije nego da je”, kazao je Komadina za N1.

Najavio je i svoju ponovnu kandidaturu na lokalnim izborima u proljeće iduće godine.

“UDosad me velika većina organizacija predložila, drugih kandidata zasad nije bilo. Polovicom prosinca ćemo utvrditi kandidaturu”, rekao je.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Povratak na Net.hr