ODRADIO JE SVOJU DIONICU

‘ZORANU JE DOSTA’: Hajdaš Dončić otkrio što Milanović planira učiniti do kraja godine

U sjeni konstituiranja Sabora, formiranja Vlade i unutarstranačkih izbora u SDP-u, manje se govori o daljnjoj političkoj sudbini bivšeg premijera i odskora bivšeg predsjednika stranke Zorana Milanovića.

U mediima se već nagađalo o njegovom skorašnjem angažmanu u nekoj od zemalja kandidatkinja za članstvo u Europskoj uniji (spominje se Albanija) gdje bi, navodno, otišao u ime Europske komisije. Do tog ili nekog drugog novog angažmana, Milanović je zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Kluba zstupnika SDP-a.

POTRAGA ZA NOVIM POSLOM: Milanović u pregovorima s nekoliko tvrtki iz Bruxellesa

“Povukao se i ne želi smetati svojim prisustvom”

No, ako je vjerovati onome što je član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao gostujući na N1 televiziji, Milanović će uskoro napustiti i Sabor.

Na pitanje ne iskazuje li Milanović svojim pasivnim zastupničkim držanjem prijezir prema Saboru, Hajdaš Dončić je rekao:

“To nije nikakav prijezir, nego je bio dogovor da Dragovan i ja preuzmemo Klub, pa da se on ne miješa u svakodnevni rad Sabora, kako ne bi ispalo da prefereira nekoga od nas. Nakon izbora je priznao poraz, rekao da se neće više kandidirati, jer prema Statutu SDP-a predsjednik ne može dati ostavku. Novi predsjednik će preuzeti dužnost. Čovjek se povukao i neće smetati svojim prisustvom. U 12. mjesecu će se definitivno povući iz Sabora”, otkrio je Hajdaš Dončić pozadinu zbivanja u SDP-ovim saborskim klupama.

‘TO JE NJEGOV NAČIN OPHOĐENJA’: Petrov oštro komentirao Milanovićevo kašnjenje na sjednicu Sabora

“Radit će nešto drugo. Pitajte njega što”

Kratko je i objasnio zašto se Milanović povlači.

“Čovjeku je jednostavno dosta. Zoranu je dosta. Formalnopravno on je predsjednik kluba, ali klub koordiniramo Dragovan i ja. Ovo je najnormalnije tranzicijsko razdoblje i tu ne vidim nikakav problem”, kazao je.

Hajdaš Dončić je dodao da se s Milanovićem čuje “skoro svaki dan” i da će ovaj do izbora novog predsjednika formalno biti predsjednik kluba, a onda će se definitivno povući i raditi nešto drugo.

A na pitanje što će Milanović raditi, Hajdaš Dončić odgovorio je još kraće: “To ćete morati njega pitati.”

‘ZORAN ĆE SE VRATITI, I TO NA VELIKA VRATA: Milanović je inficiran je politikom, ima vrlo ozbiljne planove

 

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr