Zoran Milanović: ‘Moramo biti svjesni da apsolutne sigurnosti nema’

Iako je čvrsto uvjeren da će Zagreb ostati siguran grad, premijer je u subotu kazao kako je godina počela burno te je, osvrćući se na dvije eksplozije, kazao da apsolutne sigurnosti nema.

O dvjema eksplozijama u Zagrebu uoči sjednice glavnog odbora SDP-a govorio je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

“Godina je počela burno i žestoko, eksplozivne naprave pucaju po Zagrebu, no moramo biti svjesni da apsolutne sigurnosti nema”, poručio je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.
Dodao je međutim, da je čvrsto uvjeren da će Zagreb ostati siguran grad kao što je bio sve ove godine i da će se u Hrvatskoj i dalje živjeti dobro, kvalitetno i sigurno, te da prve naznake govore tome u prilog.

Najvažniji cilj gospodarski rast

Osim sigurnosne situacije u glavnom gradu, premijer se osvrnuo na predstojeće lokalne izbore poručivši kako je cilj jasan – pobjeda.

“Imamo kandidate u većini gradova, autonomija lokalnih ogranaka poštuje se u 90 posto slučajeva, a tamo gdje smatramo da nešto treba poduzeti, to ćemo i učiniti, izjavio je Milanović. Naglasio je međutim kako SDP lokalni izbori ne smiju odmaknuti od prvog i najvažnijeg cilja ove godine, a to je gospodarski rast.

‘Očekuju nas veliki izazovi’

“Hrvatska će ove godine postati članica Europske unije i onda više nema izgovora, otvara nam se veliko zajedničko tržište, no i veliki izazovi”, naglasio je Milanović, koji je duboko uvjeren da imamo velike i realne šanse da zadržimo stabilnost jer je, kaže, Hrvatska u ovom okruženju relativno stabilna država, te da je na Vladi da objasne građanima i javnosti da se ovako kako se radilo prije više ne može.

“Prva godina mandata bila je godina odricanja, a ne štednje jer ne štediš ono što nemaš. Bili smo u tim odricanjima racionalni i treba naći pravi omjer između fiskalne konsolidacije i ulaganja”, poručio je premijer.

Povratak na Net.hr