ZNAMO TKO JE TOMAŠEVIĆ, A OVO SU NJEGOVI NAJBLIŽI SURADNICI: / Zbog njih je stigao do uvjerljive pobjede u prvome krugu?

Prva među njima je Danijela Dolenec, kandidatkinja za Tomaševićevu prvu zamjenicu u Zagrebu

18.5.2021.
9:35
Sanjin Strukic/PIXSELL

Tomislav Tomašević i njegova platforma Možemo! najveći su pobjednici prvog kruga lokalnih izbora održanih u nedjelju u Hrvatskoj.

Tomašević je u utrci za zagrebačkog gradonačelnika dobio 147.631 glas, odnosno 45,13%. To je više glasova nego su drugi Miroslav Škoro, treća Jelena Pavičić Vukičević, četvrti Davor Filipović i peti Joško Klisović na izborima osvojili zajedno.

Tko su mu najbliži suradnici?

Danijela Dolenec izvanredna je profesorica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Slovi kao jedna od ključnih ideologinja platforme Možemo! Ova kandidatkinja za Tomaševićevu prvu zamjenicu u Zagrebu obrazovala se i na prestižnim sveučilištima u Švicarskoj i Velikoj Britaniji. Uz ostalo se bavi proučavanjem španjolskog zeleno-lijevog pokreta Podemos, čija iskustva koristi.

Teodor Celakoski jedan je od ključnih stratega platforme Možemo! Dugogodišnji je projektni direktor Multimedijalnog instituta u Zagrebu. U fokusu njegova zanimanja je razvoj civilnog društva kroz povezivanje različitih društvenih aktera. S Tomaševićem ga veže dugogodišnji aktivizam u suprotstavljanju Bandićevu načinu upravljanja Zagrebom.

Marijana Sumpor poduzetnica je, trenerica za javnu upravu i fondove EU-a, neovisna istraživačica i konzultantica. U politiku je ušla 2017. u timu Sandre Švaljek. Autorica pedesetak znanstvenih i stručnih radova. Doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a obrazovala se i u SAD-u, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Nakon 18 godina rada u Ekonomskom institutu otisnula se u poduzetništvo.

Luka Korlaet profesor je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Predaje projektiranje stambenih zgrada. Drugi je Tomaševićev zamjenik u utrci za mjesto gradonačelnika. Stručnjak je za područje urbanizma i socijalnog stanovanja na kojem je i doktorirao. Dio je tima za obnovu Zagreba koji vodi profesor s Građevinskog fakulteta Josip Atalić, piše Jutarnji list.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali