PITANJE SVJETONAZORA

‘ZNAMO DA BEZ IDEOLOGIJE NEMA POLITIKE’ Škorin Domovinski pokret osniva svoju političku akademiju

Za sada ne žele o imenima, ali ističu kako će predavači biti ‘iz različitih društvenih sfera, od političke i povijesne do demografske i ekonomske’

Domovinski pokret najavio je osnivanje Političke akademije prvenstveno kako bi jasno predstavili koja ideološka stajališta zastupa stranka.

U Domovinskom pokretu za Večernji list kažu da će program imati spreman za nekoliko tjedana, a predavači će biti iz različitih društvenih sfera, od političke i povijesne do demografske i ekonomske.

Prije svega za one koje se nisu bavili politikom

Već sad, međutim, upućen je poziv predsjednicima ogranaka stranke da s članstvom razgovaraju o otvaranju Političke akademije kako bi se na vrijeme prijavili za pohađanje jer edukacija je prije svega zamišljena za one koji se dosad nisu bavili politikom.

Predsjednik Političke akademije Domovinskog pokreta Miroslava Škore, kako joj je puni naziv, bit će Milan Vrkljan, koji je ujedno i predsjednik Škorina Kluba zastupnika u parlamentu, a odluku o pokretanju škole stranka je donijela na sjednici Predsjedništva. .

“Puno puta u posljednjih šest mjeseci na sastancima s našim pristalicama ili članovima otvaralo se pitanje koji svjetonazor, koju ideologiju, koje politike planira provoditi Domovinski pokret kao parlamentarna stranka. Meni je od prvog kontakta s Miroslavom Škorom postalo jasno da moramo biti pokret u punom značenju te riječi, sa široko zastupljenim svim svjetonazorskim razmišljanjima i politikama, od konzervativne, demokršćanske, liberalne do hrvatske svjetonazorske lijevo-socijalne politike”, objasnio je Milan Vrkljan kako će Domovinski pokret “kroz snažno domoljublje, istinski nacionalizam i socijalnu osjetljivost” voditi politiku u kojoj će se “naći i starčevićanci, radićevci i tuđmanovci”., govori Vrkljan.

‘Bez ideologije nema politike’

„Temeljem te politike, svi građani Hrvatske, bez obzira na svjetonazor, vjeru, političko opredjeljenje ili socijalno mjesto u društvu, moraju Hrvatsku osjećati kao svoju domovinu”, nastavlja  i dodaje da je upravo Politička akademija prvi, možda i najvažniji, korak u tom smjeru.

“Dvije stranke, HDZ i SDP, u posljednjih 30 godina u više su navrata prevarile svoje birače upravo u svjetonazorskim pitanjima. Posebno je HDZ bježao od svakog svjetonazorskog izjašnjavanja, a znamo da bez ideologije nema politike. Bez politike nema političke vlasti”, zaključuje Vrkljan, dodajući da HDZ nije okupila ideologija, vjera i uvjerenje nego interes, dok će se Politička akademija fokusirati upravo na oblik i sadržaj stranke te na politike.

Povratak na Net.hr