NATJEČAJ HTZ-a

‘ZNAM DA SU ŠANSE JAKO MALE, ALI…’: Na natječaj za najpoželjniji posao u zemlji prijavio se i poznati putopisac

Poznati hrvatski putopisac Tomislav Perko na svoj je Facebook profil postavio video u kojem se prijavljuje za posao direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) je raspsiala natječaj za deset novih direktora svojih inozemnih podružnica. Sretnici koji će biti odabrani za taj posao imat će plaću od 3100 eura, ali i brojne pogodnosti poput one da će im HTZ “pokriti” i 80% troškova stanovanja dok budu živjeli u nekim od najljepših gradova svijeta.

Natječaj vrijedi do kraja ovog mjeseca, a razlikuje se od prijašnjih po tome što se ove godine, osim onih koji imaju iskustvo rada u turizmu, mogu prijaviti i oni koji imaju višegodišnje iskustvo i znanje u području marketinga i odnosa s javnošću.

Sreću je tako odlučio iskušati i proslavljeni hrvatski putopisac Tomislav Perko, koji je prijavu za ovaj posao odlučio podijeliti sa svojim pratiteljima na Facebooku.

U kratkom videu Perko se obraća Hrvatskoj turističkoj zajednici i Ministarstvu turizma te im poručuje da je on “optimist koji vjeruje da posao nije namješten za nekog uhljeba”, nakon čega detaljno obrazlaže zašto je baš on najbolji kandidat za taj posao.

U videu koji traje 3 i pol minute Perko je ispričao svoj životopis i podijelio neke od fotografija s njegovih brojnih putovanja, a da dokaže da poznaje i strane jezine, kratko je progovorio na engleskom i španjolskom.

Njegovu objavu je dosad lajkalo preko 1,3 tisuće ljudi, a brojni su mu pratitelji ostavili i poruke podrške.

Perko je, inače prije četiri godine na sličan način pokušao dobiti posao “iz snova”. Tad je naime,  ušao u drugi krug s još 50 kandidata iz cijelog svijeta za tzv. “najbolji posao na svijetu”, a radilo se o natječaju za posao turističkog portala CNTraveler koji je podrazumijevao godinu dana besplatnog putovanja po svijetu za što bi na kraju uslijedila plaća od 100 000 dolara.

Jedini posao bio je fotografirati i pisati članke o mjestima koja se posjećuju te ih objavljivati na društvenim mrežama.

Perko taj posao nije uspio dobiti, a sada mu se ukazala još jedna prilika koju nije želio propustiti.

Povratak na Net.hr