'ZNAM DA SAM MNOGIMA STAO NA ŽULJ': / Gradonačelniku Makarske prijetnja smrću ispisana na predizbornom plakatu

'Znam da sam radeći svoj posao u četiri godine zaustavio interesne skupine u uništavanju grada, stao mnogima na žulj,

1.5.2021.
19:05
Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Makarski gradonačelnik i kandidat za novi mandata Jure Brkan (HDZ) prijavio je policiji prijetnju smrću nakon što je u subotu ujutro uočeno da mu je na predizbornom plakatu na fotografiji nacrtana na čelu “meta”, odnosno rupa od metka, uz poruku “Memento mori” (Sjeti se da ćeš umrijeti).

Aktualni gradonačelnik Brkan oglasio se danas priopćenjem u kojemu navodi kako u predizborno vrijeme, kada se za mjesto gradonačelnika natječe šest kandidata, ovaj čin šalje jasnu poruku prijetnje smrću, a potencijalne krivce vidi u timovima protivničkih listi.

'Znam da sam mnogima stao na žulj'

"Znam da sam radeći svoj posao u četiri godine zaustavio interesne skupine u uništavanju grada, stao mnogima na žulj, a pogotovo građevinskom lobiju kao i ponekima drugima ali ovakve prijetnje smrću prelaze svaku granicu civiliziranog i zakonitog ponašanja", rekao je Brkan koji je objavio i fotografiju tog plakata.

Pošto mi, nastavio je, moji protukandidati i njihovi jataci prijete i podsjećaju me da sam smrtan, ja im poručujem da ih se ne bojim i da ću i u idućem mandatu i nadalje raditi na dobrobit svih građana Makarske, a protiv interesa pojedinih partijskih, građevinskih i kriminalnih organizacija, poručio je.

Na pitanje je li zaista uvjeren da je plakat išarao netko iz “ekipa” s rivalskih kandidacijskih listi, Brkan je odgovorio: "Pored mojeg plakata stoje plakati dvaju protukandidata već dva tjedna, a moj nije izdržao dva dana. Dakle očigledno mi netko prijeti i upozorava me što će biti kad dobijem drugi mandat".

"Pozivam stoga sve protukandidate i njihove ,,sponzore'' da se zadrže u okviru pristojnog političkog nadmetanja, da ne prijete smrću meni i mojoj obitelji, a građane pozivam da promisle kome daju svoj glas jer ovakva praksa prijetnji ne smije postati normalna", naglasio je u priopćenju gradonačelnik Jure Brkan dodavši kako očekuje da se svaki ovakav ili sličan čin javno osudi od strane svih sudionika u predizbornoj kampanji bez obzira o kome se radilo. Istaknuo je da je tu i "sve ostale prijetnje prijavio policiji te očekuje brzo pronalaženje tih 'hrabrih' počinitelja s obzirom na postavljeni video-nadzor".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali