NEUGODAN POSJET

ZMIJOLIKI GUŠTERI SIJALI STRAH I PANIKU U SPLITSKOM KBC-u: Dva blavora gmizala po odjelima za intezivnu njegu i fizikalnu terapiju

Blavore je na odjelima za intezivnu njegu i fizikalnu terapiju primijetilo osoblje koje se uspaničilo.

Zmijoliki gušteri koji se u Dalmaciji još nazivaju blavorima pojavili su se u splitskom KBC-u, na lokalitetu Firule, dok je trajala izmjena prozora, koja je obavljena za vrijeme nedavne energetske obnove. Gmazovi su se unutar bolničkih zidova “nastanili”, a jedan je blavor odlutao sve do Jedinice za anesteziologiju i intenzivno liječenje, smještenu u jugozapadnom dijelu zdravstvenog kompleksa, dok je drugi, “posjetio” Odjel fizikalne terapije na Firulama, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što ih je uočilo bolničko osoblje, uslijedila je panika i strah, no problem je ubrzo riješen.


“Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su gušteri ušli u bolničke prostore, to doista nitko ne zna”, kratko je komentirao prof. dr. Ivo Jurić, ravnatelj KBC-a Split.

Osim blavora, koji su u KBC zalutali i stvorili paniku, redovite susrete osoblje ima i s drugim životinjama, konkretno miševima i štakorima, koji se najčešće vrzmaju po bolničkim podrumskim prostorijama.

“Zbog tih pojava redovito obavljamo deratizacijske radove, pozivamo “Cianove” ovlaštene djelatnike i ostale nadležne službe. Mogu reći da situaciju s “pantaganama” držimo pod kontrolom”, dodao je Jurić.

Povratak na Net.hr